neena's recipe


aku memang suka memasak . ye betul ... tak tipu . tapi kelemahan aku yang paling ketara adalah aku takut nak goreng pape yang kena guna minyak banyak . takde la takut sampai fobia . ok je sebenarnya cuma bila sampai turn goreng ikan memang aku surrender la kecuali betul2 terpaksa . hoho0 . dulu penah kena minyak panas . sebab tu aku agak trauma la kalau bab goreng menggoreng nih . aku tahu dan CUMA suka masak LAUK PAUK je .... tak berminat untuk masak masakan yang memerlukan ketelitian yang tinggi atau peratusan kesilapan yang tinggi macam manisan, kuih muih ataupun kek2 . serius cakap aku memang tak pandai . hihiii so0 masak lauk je la eh .. yang simple2 je . banyak ikut selera sendiri . resepi yang sangat simple . sume orang pun boleh cuba . aku pun bukan la pandai sangat nak masak masakan yang hebat2 nih . hihii tujuan aku letak resepi2 yang biase aku guna time masak adalah kerana nak letak koleksi dalam blog nih . jadi kalau aku lupa senang la nak rujuk dan untuk orang2 yang nak try la .. (kalau ade...) hik3 
SELAMAT MENCUBA~~


AYAM MASAK MERAH
MASAK LEMAK CILI API
PAPRIK AYAM

MASAK LEMAK SAYUR

POPIA SAYUR 
PENGAT KELADI


still a lot to come ...... need time to edit all those recipe .. coz i always cook by heart hahaa  (bajet perasan)  im always pick something and juz throw into the pan . and pray for the taste to be as good as it should be . ehek !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...