Saturday, January 28, 2012

2 vs 34 !

semalam aku pegi BankIslam nak mintak surat pengesahan akaun . sory to say lahh agak kurang sopan jugak lah pekerja di kaunter itu ye . walaupun aku perempuan tapi aku memang tak suka nak berurusan kat kaunter dengan insan yang bergelar perempuan . huh !! motif sangat dia layan aku macam tuh . dengan sinis dan menjeling bley dia cakap..

dia : takkan tak ingat akaun sendiri buka kat mana.. 
aku : seingat saya, saya buka akaun ni dekat BankIslam cawangan muar.
dia : (dia pandang sinis dekat aku) bukan .
........................................
dia : awak nak tau awak buka akaun ni kat mana ?
aku : kat mana ye ?
dia : dekat TanjongMalim .
aku : ohh pelik betul yer sebab saya buka akaun tu sebelum saya bayar yuran. memang yakin dekat cawangan Muar .
dia : awak belajar kat mana ?
aku : kat TanjongMalim lah .
dia : ha ! sebab tu akaun ni tulis Tanjong Malim.
(ape kena mengena lagipun itu kad atm bank bukan kad matrik) 
aku : ohh special kes lahh tu . pelik ye dunia . thanks a lot .
dia : (tak tengok aku dah)




hello0~ dengan memory aku yang kecik ni aku bley ingat lagi benda penting ni walaupun dah hampir 5 tahun berlalu okay ..aku dah tegaskan aku buat akaun kat BankIslam cawangan muar . aku buka akaun tu sebelum aku bayar yuran nak masuk UPSI . jelas lahh kat surat pengesahan akaun tu aku buka akaun bulan Jun 2007 . hello0 kak aku daftar UPSI yg kat TANJONG MALIM tu pun bulan Julai . 1st time tu lah aku jejak kaki kat sana . celah mana aku bley buat akaun tu kat sana kan . pikir baek dulu beb sebelum sinis dengan aku ! haih baran je .... tak pasal lepas blah dari situ elok je kaki melangkah ke pusat latihan nyanyian (alasan je) . elok kan still kul 12 . maknanya bley dapat free 1 jam . hambek kau 2 jam lah kau melalak meraung dalam tuh ... hahaa kesah aku . yang penting lepas geram . seb baek murah . ok lahh rm13 untuk 2jam . bilik pun gila selesa kot . bersih suci murni .


ke hujung dunia
tanpa
andai
rela
cinta mukabuku
sampai menutup mata
beribu sesalan
pokok
dia
ku mohon
kerinduan
ada untukmu
sinaran
grenade
madah gerimis
mimpi laila
rindu bayangan
dedebu cinta
i turn to you
voice within
call me when ur sorber
my immortal
fall for you
take a bow
grenade (again)
white flag
i do
awan nano
bertakhta di hati
dan sebenarnya
matahariku
halaman cinta
my heart
sampai menutup mata (again)



cukup lah 2 jam aku melalak sorang2 semalam .. mak aih . terkeluar nak tekak. tenkiu la kat askar kecik sebab taknak men'sumbang'kan suara/lagu . puas tu memang puas . hoho0 ilang la stress sikit . tapi baran datang balik bile aku pegi McD . perempuan jugak . haih .... serabut ! dah la aku berkejar sebab nak kejar sebelum kul 3 last2 kau buat aku macam tuh . malas citer panjang ah . sakit ati !!!!

   
camni la aku sekarang .. hahaa







2 comments:

aziati said...

gila la..kerek betul itu org...hoho

neena's blog said...

memang . hish teruji kesabaran aku . seb baek bley tahan lagi tak terkeluar ayat2 sinis aku . kalau tak bley bergaduh kat kaunter tuh ... sipi2 je lagi . malas nak buat malu . huhuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...