Wednesday, February 29, 2012

Wordless Wednesday : berat tak berat


sila jangan pandang enteng ..




lagi banyak daripada ni sebenarnye .... tersurat nampak berat ... yang tersirat lagi tak tertanggung ...
tabik spring !!!
moga aku menjadi seorang yang berdedikasi ..
bak kata pegawai spp yang interview aritu

"cikgu2 .. sila berintegriti !"

baek boss !
insyaAllah~






Tuesday, February 28, 2012

strike !! (kecoh !)

arini kami warga2 Pend Khas bersukaria pergi main boling . ehehee~ selama ni aku temankan orang je . airin 1st time g maen boling . hahaa tak sangka 1st attempt bley strike pulak .. eceh bangga jap ! ^______^ bes tmaen ngan budak2 ni . senang nak handle . klau budak2 biase aku rase mau haru biru tempat boling tuh . aku boleh jamin ade yang ilang tah kemane k0t . tapi so far tadi semuanya selamat sejahtera hendaknye .. suka je aku tengok dorang main . pandai jugak . ade yang masuk strike . tapi ramai yang masuk longkang . hahaa normal la tu kan .. excited semuanya bila tak masuk longkang . aku pulak lebih excited daripada budak2 nih . yelah ape yang aku tak excited kalau dapat lepak kat luar . hahaa dah nak tertido pun kalau kakak umah ajak kuar on aje aku tanpa fikir panjang . hahaa~ 


sabar budak2 ni tunggu pintu bukak . hehee aku ni yang tak sabar .




lepas budak2 semua dah settle main cikgu2 pulak lah amik tempat men . hehee aku satu lane ngan Leni ang Bai . hehee senang rupanya maen boling nih . kalau tau dari dulu aku dah maen dengan riang gembira . tak susah nak strike . tak susah jugak nak masuk longkang . hahaa takpela . bukan semua orang pandai main . seb baek la kami cikgu2 main mase budak2 tournament dah settle . klau tak malu jugak . hahaa jujur tuh . lagipun dapat port tepi sekali kan . syok lahh .. cam takde orang perasan kami . hahaa kami pun naeklah perasan . o0pss~ tipu sikit kat situ . kami ni down to earth ... katenyerr~


S = sazlina


nanti masuk gambar laen . lom amik lagi .. hehee gambar hp aku tak clear la pulak ..





Monday, February 27, 2012

27 Februari 2012 - take note !

hari ni secara rasmi nya aku berpindah department . yeah ~ selamat datang lah aku ke Pendidikan Khas . alhamdulillah .. dapat lah aku stabil kan balek bahu kiri dan kanan . hihii ok lawak sikit ! penat dah tak larat aku nak menghadap budak2 biase nih ... menghadap budak2 istimewa untuk hari pertama ni aku rase tenang je .. huhuu tak tau lah lepas nih .. semoga semua urusan dipermudahkan je . aku rase seronok pulak tak menengking2 budak nih . kalau tak memang nak terkeluar anak tekak nih . lapang je fikiran hari ni .  hiihiii


ok tu je untuk hari ni . 
rindu budak2 yang baik .. sayang budak2 yang nakal .. teheee~




Saturday, February 25, 2012

takbir ! Allahuakhbar !!

Selamat Menyambut Maulidur Rasul !

tetibe .. iyelah .. Nabi Muhammad Nabi kita .. kita kenalah raikan . haritu aku ade dengar ceramah . Ustaz tu kate ade orang tanya . Nabi Muhammad kan dah wafat kenapa kita nak sambut hari kelahiran baginda . bukan ke selalu orang buat majlis tahlil arwah . itulah keistimewaan Nabi Muhammad junjungan kita . hari lahir baginda disambut semua umat tanpa berlebih-lebihan . kita sambut dengan penuh meriah tapi jangan sampai membazir . nanti jatuh hukum lain pulak . aku memang lah tak brape pandai agama tapi sikit2 tu tau lah . huhuu 

pagi2 lagi aku dah datang lambat . o0pps~ tak merah okay sebab jadual start kul 7.45am . hahaa selamat2 . dah cuak sebenarnye mase nak melintas jalan tuh . tak kesah dah kete kanan kiri . redah je . asalkan selamat melangkah masuk pintu pagar sekolah . dari jauh aku dah nampak budak2 nih bukan main lagi melaram . ni yang aku menyampah bila student di bagi kelonggaran pakai baju biase - baju kurung . memang time tu lah tak cukup kain . tak cukup benang nak . jarang kalah kain langsir . ape lagi ? time tu lah takde lining baju . takde singlet nak pakai . takde inner tak sempat beli . siap ade yang berselendang lagi . tapi lilit melilit dah smpai tak tau kemane selendang tuh . tak tahu pakai k0t .. selalu tudung sekolah sarung je . rase nak penampar je sorang . huh !!! ok siyes aku menyampah ! meluat ! nak muntah ! kesah la kan kau kat luar free hair .. itu tanggungjawab ayah kau, abang2 kau .. adik2 laki kau .. sedara mara lelaki .. atok .. pakcik2 .. husband2 .. (ade dah kawen ke ?) tapi kat skolah ni ade peraturan sayang2 ... dah semua tanggung dosa sama la sebab tak tegur . aiyak !!!



cikgu2 interim .


tak menahan memang dah macam fashion show . bajet dah abes v0geh la ? suka la kot budak2 laki tengok . bangga beb kalau ade orang tegur . siyes la aku dah jumpa budak2 macam ni sejak aku skola lagi dulu . aku tak kesah la baju tak cantik ke kurang vogeh ke yang penting tak menangkap semua mata yang ade . aku sayang abah aku dan semua saudara2 lelaki aku . aku tengok memang kalah cikgu2 ni semua . nak taip ni pun aku rase geli geliman dah . bak kate anwar hadi - euuww~ #dengangayamulutdie lantak kau lah budak . semoga korang diberi kesedaran . amin ..... jangan nanti kate aku jeles pulak . ok jeles sikit lah sebab aku tak seberani itu . ehek ! nak citer pasal perarakan maulidur rasul dah jadi sesi meluahkan perasaan pulak . 

bakal berarak ..


jalan2 di taman tak berapa larangan ...


kami berarak dari sekolah pusing taman sikit .. ok tipu . pusing taman banyak . berkuah la badan ... habis basah kuyup baju dengan peluh . macam jalan dalam hujan . tapi takpe . Nabi Muhammad dulu jalan lagi jauh nak berhijrah dari Mekah ke Madinah . apela sangat nak dibandingkan dengan jalan2 kat taman ni kan . bukan kat padang pasir . hehee sampai sekolah balek dari jauh aku dah ternampak air2 merah yang memanggil2 .. huhuuu tau2 dah selamat telan air tuh .. gambar tak sempat amik sebab setitik pun tak tinggal . heeee~ lepas tu kami pegi ke surau untuk dengar ceramah daripada ust selaku guru besar sekolah agama tahfiz JB . sedap jugak ust tu ceramah . ade la humor die . rase macam kejap sangat je . perut pun dah berkeroncong . sanggup semalam tak makan save perot untuk hari ni . hahaa standard la aku memang macam tuh .

nasi beriani yang dah tunggang terbalik . eheh~


ok sampai je kat anjung dinamik which is tempat makan semua guru dan pelajar . akhirnya setelah sekian lama dapat makan dalam dulang ... ingat masa sekolah dulu . berebut2 .. nak tambah . hahaa kena rajin tolong cikgu beb baru dapat bahagian lebey ... aku lebih suka makan guna dulang . nak harapkan budak bawak bekas pun bertuah la sangat . lagipun pelajar melayu tak ramai kan .. senang nak handle kalau guna dulang . makan ramai2 pun laig sedap sebenarnya . cuma yang paling 'best' tuh ... nasi beriani+daging kurma+dalca+rojak .. o0pps~ cun .. selamat la kepala aku lepas nih . tapi dah lapar kan aku hemtam aje la ... hahaaa memang best tak sempat balek lagi aku dah rase kepala melayang2 . hahaa seb baek semalam tak join makan sup . kalau tak mau la tumbang aku arini tak pegi sekolah . overall suma makanan sedap !!!




aritu makan puas untuk Tahun Baru Cina . kali ni makan puas untuk Maulidur Rasul pulak . rezeki2~










Friday, February 24, 2012

berkorbanlah .. berkorbanlah .. berkorban untuk kejayaan ~

tajuk post diatas adalah sebahagian daripada lirik paling popular lagu skolah aku dulu . SMK Tengku Mahmud Iskandar ! eceh ingat lagi . gila ahh .. hahaa bangga lah aku . sekarang ni asik teringat2 skola lame je . yelah bak kate orang laen hujan emas di negeri orang hujan batu di negeri sendiri . ehh ? ape kena mengena? ntah .. saje ... lagu sekolah praktikum dalam bahasa arab . baru je dapat hafal tau2 dah abes praktikum .. sekolah yang sekarang ni puas dah aku hafal . tak masuk2 dalam kepala . ado0ii .. tapi bley lagi la gerak2 mul0t . bajet hebat dah hafal  . padahal ...... slow2 la .. hehee  

ehh? ape aku merepek nih .. nak kate berkorban untuk negara pun tak . berkorban untuk raya korban pun lagi la jauh . tapi ni nak citer pasal lembu yang berkorban . lembu ? tetibe lak .. iyelah . ade lembu tu yang sanggup berkorban untuk kami semua . hehee maulidur rasul untuk berapa kerat je orang melayu adalah agak mewah ye . tapi tak mengapalah . rezeki Allah dah bagi . kita terima je .. (-----) pagi2 lagi semua dah berkumpul ... then baca yassin dulu untuk slot kerohanian . pelajar melayu, cina and india diasingkan. sikit je pelajar melayu sekolah ni so0 cam xde susah sangat nak kawal . hehee k0t la ... then ust zaki bagi penerangan teori sembelihan . okay admit ade yang dah menguap bagai . tapi aku baek . tekun je dengar . fardu kifayah beb . kalau semua orang tak tau nak handle berdosa semua orang ! nak tak nak kena la tau sikit2 kan . lebih2 lagi bakal imam ngan bakal2 kalifah dalam keluarga . couple+kawen nak . semua bersemangat . tapi bab2 tanggungjawab nih semua buat tak tau je kan .

budak2 tengah baca yassin ..

proses menenangkan lembu . ehek !


proses dimulakan dengan menenangkan lembu yang sangat macho tersebut . okay pengetua amik tempat . yang lain2 tengok dari jauh . hehee aku dekat ok . siyes dekat . aku kan lebih excited benda2 berdarah macam nih .. hahaha vampired ~ dah tunggang terbalik lembu tu dibuatnye bila dah penat maka diam lah beliau .. yelah aku ingat mase ust zaki bagi teori kena menghadap kiblat . maybe mula2 lembu kot yang menghadap kiblat . then tukar penyembelih yang kena menghadap kiblat . hehee tak pe lah . bila dah penat maka senang lah nak tumbangkan lembu tuh . alhamdulillah tenang jugak akhirnya . so0 nak start proses sembelih ni dah semua budak berkerumun . aiseh students .. fikir la pasal orang lain . nak jugak tengok . seb baek dah banyak pengalaman so0 aku biar je la budak2 jakun tuh . sedar2 budak2 cina dah tengok dari tingkat dua bangunan yang dekat ngan tempat sembelih tu . ape la dorang pikir ek . ade jugak aku dengan kenapa melayu ni nak bunuh binatang pulak . hello0 budak dah kalau tak sembelih acane nak makan? kau7 bajet ape yang kau makan selalu tu hiris masa binatang tu tengah sedap makan ke ? ok lah kalau kau tak makan lembu . tapi ayam? babi? yang laen2 pun kena sembelih . tak dengar lagi orang sembelih ikan . ok takde . hahaa

alhamdulillah dah selamat disembelih .. 


settle sembelih semua orang beransur untuk proses melapah . sebenarnya part tu yang paling aku suka tapi nak buat cane kena masuk kelas . lagipun minggu ni minggu last aku masuk kelas sebab minggu depan aku dah nak bertukar tempat. excited masuk kelas tengok2 halamak .. cam biase la . budak melayu memang banyak alasannye . tolong cikgu la ape la padahal elok je aku nampak melepak .. penuh ngan budak2 cina la . aku bagi la dorang penerangan sikit untuk ujian nanti . takdelah bagi soalan tapi ulangkaji sikit la ape yang dah di ajar sebelum nih . sedih pulak nak tinggalkan dorang . tpai nak buat macam mane kan . ikut je la arahan . time baik aku sedih touching . bile time nauzubillah .. memang mengucap panjang je la ..... huhuuu

es0k bakal berarak pulak . ahh berarak kemane ? tunggu~







Wednesday, February 22, 2012

fill in the blank ! part 2

okeh sambung ! lepas mandi tu aku cepat2 la siap bajet la pakcik aku nak hantar kul 6.30 . gila lahh dah lama aku tak punctual . hahaa tumpang orang beb haruslah displin ! so0 dah 6.15 aku turun bawak angkut sume barang yang aku bawak macam nak pindah rumah tuh . sarapan lagi tunggu anak2 die siap lagi . err 6.40 baru kuar umah . dah menapak hantar sorang 2 budak nih ... takpe2 . seb baek dekat . kalau tak mau tercabut jantung aku nih lambat sampai . pusing2 je aku dah nampak bangunan keramat merah tersergam indah depan mata . alhamdulillah sampai jugak akhirnya ... pakcik aku tinggal dekat ngan pak guard je . tanye orang katenye . ok aku tanye la orang . ade yang suh aku masuk bangunan merah tuh . seb baek aku tnye orang laen . rupenye kat bangunan satu lagi . seb baek . kalau tak ntah kemane la aku . baru la nampak kawan2 . hahaa lawak aku pun pelik knape aku sorang je yang ade . rupanya salah bangunan memang la tak nampak orang laen . ape dahh~

dah jumpa kawan2 rase lega sket ... lama k0t tak jumpa dorang .. hurmm dah nebes balek .. tengok orang laen tenang gila . dorang ni dah rebus sume nota ke ape . hahaa takpe lah .. redha and tawakal aje lah . semoga dipermudahkan je semua urusan .. naseb baek aku group 1st ! alhamdulillah .. rase macam ok je interview tuh ... tapi aku tak tau la ape pandangan dorang kat aku . hehee hopely ok . mula2 memang la aku tak confident langsung . aku kan pendiam . serius . masuk duduk je ter0s blank !! otak kosong !!! ape yang die tanye confirm aku tak dapat jawab . aduhh dah pasrah je time tuh ... tapi lama2 aku yakin sket la . aku jawab je la . betul ke salah ke yang penting aku bercakap . itu paling penting . fuhh tak sangka . 

macam2 lah dua panel tu tanya . mula2 misi ngan visi KPM . ari2 aku duk tengok benda tuh . bengong la time tu boleh lupa . akibat kejadian tu sekarang hari2 aku ingat . hahaa . then wawasan 2020 . satu point je . then kaitkan ngan 1Malaysia pulak . lepas tu ape ek ... klau tak silap teori pembelajaran kot .. then barulah masuk kepada Guru Cemerlang Geografi tuh .. hahaa serius lawak . dua2 panel tuh tengok kami macam ape je . rasenye sekali pandang dorang bleh tau sape pandai menggoreng sape yang jujur gila . sape yang study and tak study . hahaa aku sebat je la ape yang terlintas dalam kepala aku nih . tak brape ingat la ape yang ditanye . biase la sama macam exam . aku kuar je memang aku dah tinggal sume soalan dalam bilik . tak bawak kuar . tros lupakan . hahaa


aku dengan muka riang gembira dah lepas siksa . (riang la sangat~)



yang bestnya group 1st nih .. kau dah settle orang laen baru nak mengadap . hahaa cepat masuk cepat siap cepat settle yang penting bley cepat berambos balek ! yeah ! lepak jap ah berbual ngan member2 yang bel0m lepas .. kasi tenang sket hati dorang . hehee katenyerr~ mengacau orang laen ade lah . sebelum aku kena smack down baek aku blah dulu  . setelah goodbye babai kat semua ... cehh bajet comel gila nak mintak diri ngn kawan2 .hahaa aku pun call la pakcik aku sebab die suh call ble dah settle . die sampai je kami pun teros bertolak balek ke Taman Johor Jaya . alamak ... dekat je rupenye .. klau bawak laju tak sampai 20minit je .. huuhuu sampai umah lepak teros lah ape ditunggu lagi kan .. padahall kul 10 lebih dah sampai . kalau nak masuk skola pun sempat lagi sebab kelas aku semua tengah hari . tapi mata aku dah redup semacam je ... hahaa (jahat gila!) tak pe lah . sempat muhasabah diri .. dalam mimpi .. hehee

pengalaman lah dua tiga hari nih ... es0k xde ape tapi jumaat ada aktiviti menarik yang menanti . teheee~










fill in the blank ! part 1

22 FEBRUARI 2012 : tarikh keramat aku tuh .. hahaa INTERVIEW SPP ! gila memang aku gila . yeah memang syok bila menghitung hari2 yang bakal menentukan periuk nasi kita dengan kerja yang menimbun . ok sebenarnya tak menimbun sangat tapi maybe sebab tak biase buat keje kan . benda sikit pun aku rase macam dah sebukit atas kepala nih . hahaa. time tu la nak ade meeting . time tu la macam2 program ade . time tu la nak balek lambat . huish serabut ! dah la study pun satu dua perkataan je yang melekat dalam otak . PERKATAAN ye .. bukan AYAT . hahaa how bad is that ? okay aku tak boleh handle pressure . nak buat macam mane... nak jumpa kaunselor pun tak sempat . haha sempat ke die nak jumpa aku (kaunsel0r) . 

so0 selasa tu memang cun la tetibe ade meeting . aiyak ! sampai kul 3 pulak . adeh tak sempat dah nak sambung study . dah aku nak kena menapak pegi umah makcik kat taman perling . aisey .. tengok duit alamak bley pulak suam2 kuku . seb baek die cakap bley datang amik . hahaa betol2 NASIB BAIK ! so0 sementara tunggu die sempat la aku tido jap .. tido ?? bukan  study ke ? hahaa tido la .. nanti dah tak sempat nak tido . study tu memang dah tawakal je la . nanti lagi serabut otak satu ape pun aku tak ingat .
okay agak puas aku tido as my roomate pegi handle kwsp . aku pun buat2 bodoh je la pasal kwsp nih . tak sempat dah aku nak pikir pasal tuh . seb abek takda pape masalah . yang aku buat isnin lepas opis kate boleh guna . (isnin???) haaa .. tau takpe . dah la isnin tu elok la bley latih budak nasyid untuk sambutan maulidur rasul sabtu nih . then pegi JB lak untuk uruskan kwsp . selasa meeting lagi . masak ahh .. memang masa free untuk tido je la ..

bila smpai kt umh makcik aku tuh selera nk stdy pn memang dah ke laut lah .. ade Qaisarah lagi memang kejekan die je la . hahaa sementara die hanyut ngan anak patung die sempat la aku hafal FPK . itu je la pun yang aku hafal . hahaha . kat umah orang cam tak elok je nak tunjuk rajin nih . haha lepas isi per0t aku yang dah tentu2 nya kosong dari semalam aku pun gosok baju then pegi masuk bilik . haa sempat la belek sikit2 ..

"nina .. umah ni ade wireless. guna la . password mintak syafiq"
(o0ppss o0hh no0~)

korang rase ape yang aku buat ? hahaa search la ape yang patut kan ... dah ade line internet .. hahaa ok tipu !!! belek2 ape yang patut .. time tu lahh nak tengok gosip .. time tu la nak tengok balek game ... sume time tu lah ! h0h ! tapi tetibe apesal ntah timbul kesedaran ... wehh interview o0ii !! so0 aku pun kembali ke tujuan asal aku . belek sume sijil mane yang patut and tak patut bawak . baju sume settle . smbung hafal FPK balek .. dumm !!! tetibe tersedar . wehh dah kul 2pagi ! tersedar dari tido ok . bukan tersedar dah lme stdy . hahaa aku tertido upeye . pikir2 balek baek tido je tr0s . redha and redah je la es0k . huhuu punye nak kate tak lena aku tido sejam sekali terbangun . el0k bangun kul 5 nak mandi (dah terbiase kan) alamak ade makcik aku pulak . eceh alasan nak tido balek . hahaa melepak la aku kero0h2 kat sofa . el0k je nak lena pintu bilik air terbukak . berdesup aku masuk. hahaa dah lambat wehh .. dah 5.30 ! 

ape jadik lepas tuh ...? smbung nanti ahh .. panjang sangat pulak nih ...







Monday, February 20, 2012

let's speak english !

dis week is english week as last week is 'Minggu Bahasa Melayu' . love dis week damn much coz i can and freely speak english with all the student as they don't really understand Bahasa Melayu well. okay i admit my english not as good as others but at least i try to speak right? hehee not an excuse but i don't have friend or people around me that i can practiced with. thats why we all can't speak english well! same goes with Bahasa Melayu. as i noticed that the chinese student who are friends with other malay friends or even with indian student can speak malay very well . it is because they don't have any other way to speak with them but to have a conversation in malay . so0 same goes to english . they can speak well simply by used english as frequently as possible . let others make fun on us . at least we have tried and don't be a part of the hatters or we will be losers forever . who can improved us but ourselve? 

not very clear picture as its in zoom mode .

last week, all the teachers asked the student to try to speak in malay as many teachers (including me) charged for every single chinese word that they used . i'll try to continued it for this week . the student said that they will charged me back for chinese week . hehehee sorry students i'll not be around starting for next week as i'll going somewhere but you'll still be seeing me every precious second in your life ! hahaa

s0ry for my bad english .. ehek !




Thursday, February 16, 2012

itu naga sula latang ..

hihii .. jgn fikir laen haa ... saje nak amik mood Johan kejap . aduii~ camni . tadi kat skola ade jamuan Tahun Baru Cina . meriah mak ngah ... hahaa merah mak ngah p0wn b0leh . dah semuanya merah . dung2 cheng sana sini . 1 malaysia maa .. aku tak berapa kesah sangat la semua tuh sebab bz uruskan air . hahaa tolong2 je . buat lebih2 kang pijak senior pulak . mane b0leh beb . hormat orang yang lebih berpengalaman ... tumpuan aku hanyalah satu . makanan .. hahaa ok . nampak tamak . tapi aku sanggup berlapar tiga hari ok semata2 nak tunggu jamuan hari ni . betul tak tipu . sanggup makan maggi je . hahaa  (ok tipu sikit sebab aku kedekut) macam2 ada ... tarian naga ada .. tarian orang ade .. hehee bagus budak2 nih . klau sekolah melayu mesti dah ade geng2 kpop . tapi dah ni skola ramai cina kan baek dorang buat dorang punye pop je . ok budak2 ni hebat . hebat sikit la dari aku . hahaa 

naga kaler ijau . lama bertapa dalam kolam kot ..


dapat tengok dua persembahan je sebelum aku dilabel curi tulang (walaupun tak tulang yang boleh dicuri) baek aku kembali ke stesen air (keje2) . semangat~ ade tiga jenis air yang geng air untuk pelajar buat . standard je . sirap,  jagung dan sarsi . mula2 memang nak buat laen sket plan nak buat cincau la . tapi tak pasti kenapa cancel last minit . so0 layankan aje la . semangat buat air nih . sampai jari dah merah kuning . ntah brape kali bancuh . tong besar2 . takpelah . bab tu aku tak merungut . untuk budak2 kan . takkan nak tahan dorang minum . selagi ade amik je la . caring kan aku . hahaa

"cikgu u buat air sedap la "
"ok next time dalam kelas i bagi u duduk"
"(budak laen menyesal tak puji)"

tapi kan .. tapi kan .. hahaa (gedik jap) perkara yang paling menarik perhatian aku haruslah makanan yang terhidang  yehaa!! memang dengan niat yang sengaja dan muka yang bersahaja aku bawak 2 bekas makanan . mujur dua je . aku plan nak bawak banyak lagi . tengok badan la kan . hahaa tapi aku pikirkan budak2 . kalau sume aku kaut dah dorang nak makan ape ? (cehh bajet caring sangat .. dush !) so0 aku amik mana yang dapat je la ... nasi goreng cina, mee hot plate, tomyam .. ehh macam dah hampir sume je . haahaa bet0l lahh tu . steambot aku x tapau la . nampak over sangat . air tak sempat tapau dah licin . pengetua sampai tak dapat air . uhuk ! (tak dapat nak caring la sebab tak tau pulak die nak air tuh . hehee) puas gila dapat berkhidmat untuk negara !! ehh tak .. untuk sekolah !!! ehh tak jugak .. untuk budak !!! yeah~ sekarang aku dah terasa perit jerih urat tergeliat . hahaa


tomyam adalah all time favorite aku . jadi macam mana orang lain masak p0n aku akan telan .

steambot yang tak puas dimakan . nak amik banyak macam segan . huhuu

class habes dah tuh~ teng0k la sape masterchef nyew~ hehee

diatas antara gambar menu2 arini yang aku sempat snap . nasi goreng cina tak sempat sebab aku dah terlahap makan pulak . almaklum dah lama tak jumpa nasi . hahaa (bajet kebulur sangat ape .) so far aku tengok ok je majlis arini . heehee sebenarnye aku nampak bahagian aku je . yang laen tak perasan sangat sebab budak2 adalah sangat tinggi (fakta : aku yang rendah) so0 tak bley nak tinjau2 tempat laen . hehee yang agak malang tomyam sangat cepat habes . masak 1 periuk macam aku buat untuk marhaban perempuan masa raya je . itupun tak cukup . ni pulak untuk lebi seribu orang . uhuk tomyam feberet ku tak dapat dinikmati dengan sepuas hati !! takpelah2 ... bersyukur2 . hehee


mase amik gambar ni baru aku tau ade tempat makan untuk guru2 . hahaa


ini adalah mod pengangkutan steambot ke skola kami . hebat bukan ?


baju merah mak ngah menyala itu adalah masterchef untuk mee hot plate .
(aku muka tengah senonoh lagi)


kami (yang depan je) antara guru2 interim . yang belakang tukang amik gambar je yang last2 interframe jugak . hahaa
(aku muka yang dah bancuh bertong2 air .)



sekian .
masih kenyang lagi . huhuuu





vice versa

aku tak sure la aku ni kasar atau sebaliknya . knape eh kalau masuk clas je aku jadi bukan diri aku yang dan sebenarnya .. ade budak sampai cakap aku macam gangster . tapi bila keluar kelas je berdepan dengan orang ramai automatik aku jadi minie mouse  lembut (lembut ke?) . asik kena pijak je . macam orang yang xtau buat pape . okay secara naluri semua orang akan tau kan boleh perasan kot samada orang percaya atau tak dengan kita . hurmm ... arini banyak sangat benda yang buat aku terfikir . aku ni sebenarnya sesuai ke tak bekerja dengan orang ? berdepan dengan orang ? berkomunikasi dengan orang ? baeklah jujur aku memang suka buat keja sendiri . sebab tak terikat dengan sape2 . basi dah kot klau dengar buat keja sama2 ringan sikit . oh tidak sama sekali . pengalaman sejak sekolah buat aku lebih berhati2 . bukan aku tamak tapi aku sanggup buat pape sendiri kalau partner aku memang jenis xde hati nak buat pape . cuma satu je la . xyah la nak simpan suma credit kat kau sorang ! ingat lah orang laen jugak ! manusia kan .. laen2 perangai . okay aku bukan baek sangat tapi memang wujud orang yang perangai kurang senonoh daripada aku !!! 

ape tujuan aku buat post nih ? lepas geram ..... ! aku xde tempat nak mengadu  . xda husband (merepek!) pakwe ? ohh no0 .. xde . mak abah ? hurmm tak sampai hati nak mengadu .. kawan2 ? aku tau dorang boring kalau aku mengadu pape . dorang pun bukan takde masalah . aku mengaku aku dah semakin jauh ! ape punya manusia aku nih . langsung tak reti bersyukur ! mungkin sebab tu lah hati aku ni asik tak aman tenteram je . stress macam menguruskan masalah dunia . masalah diri sendiri yang lebih berat aku amik ringan je . tau2 dah tersesat jauh ... 

Ya Allah mudahkan lah segala urusan ..... amin .


.:. aku rindu rumah ! family ! kucing2 ! kawan2 tersayang ! rindu kehidupan aku !!!!







Sunday, February 12, 2012

merentas taman perumahan

kesah semalam la nih ... sekolah ganti yang digantikan dengan kejohanan merentas desa #desalahsangat takpelah dah kat bandar #bandarke? mane nak cari desa kan .. huhuu aku rindu merentas desa masa kat sekolah dulu . cakap je ape yang kteorg tak lalui . redah semak samun . longkang.. parit .. #eh?adeke? (ok aku saje tambah) lalu dekat kebun getah .. kelapa sawit .. siap berlari kat sawah lagi . tapi yang best memang part sawah tu la .. sebab setiap kali merentas desa mesti sawah tu klau tak tengah menghijau mest tengah menguning . hahaa cantik k0wt~ penat meredah benda2 tadi ilang bila nampak sume tuh . Subhanallah indah ciptaan Allah . tapi sebenarnya yang special tuh kami ni berlari kat pulau tau . orang lain ade ke ? hahaa PULAUPENARIK . mampu ? hahaa gila desa . memang rugi la budak2 bandar yang duk taman . taman bunga tu bley tahan lagi . ni taman perumahan . memang sedih .

incek2 polis . ape dorang buat kat situ ?


beberapa ketika menunggu akhirnya lori sampah yang sampai dulu . hahaa



macam2 ragam budak2 nih . ade yang nak mintak air la . mintak makan la . hello0 budak~ tengah lari k0t . gila ape . nanti bley muntah la . hahaa bajet aku nak layan lah . aku kena jaga checkpoint yang bapak jauh gila ok dari sekolah . #bagiakujauhlah seb baek jaga ngan cikgu tetap sekolah nih . die bawak kete . acane kalau takde die ? menapaklah aku ngan Bai jalan kaki ke sana . hahaa macam tak mungkin kan .. tapi kesah paling kelakar aku dengar adalah budak yang tak tahan nak buang air besar . aku rase die cirit birit kot . nak ponteng macam tak berani . so0 datang sekolah jugak la .. kesahnya rumah die memang laluan merentas taman perumahan la ... so0 die mintak kebenaran cikgu nak balek jap . siap berdrama lagi (paham2 la cane rupanya kalau orang yang tak tahan nak ke tandas - kes cirit birit) . aku nya kes lak . aku pelik apasal budak laki nih pakai seluar pelik je . dah macam nak bersantai kat pantai . lambat dari budak2 lain lak tuh . rupanya die balek rumah tukar seluar dulu . macam2 . tapi best lah . hehee 

"cikgu, ada sampai sudah !"
"mane2 ?"
"belakang lori sampah !"
"hoh !"

tu dia .. antara insan2 terawal yang sampai .. ehek!

antara insan2 yang tak berapa awal sampai . uhuk!

mereka menunggu dengan sabar .. (sabar ke ?)


tak berapa nampak kan . terhadang sikit . aku jauh gambar tak jelas lah . papepun still jeles .


banyak2 benda best yang jadi ade satu benda buat aku terasa asing je . macam duk dalam dunia yang lain je . time penyampaian hadiah bapak boring gila . walaupun pengacara sangat havoc debabo0m~ tapi aku tetap terpaku takde perasaan . time tu jasad je yang ade kat situ . fikiran aku dah sampai KutubSelatan agaknye . hahaaa banyak sangat benda yang nak disampaikan kot . aku ingatkan ade cabutan bertuah untuk guru . takde rupanya . baguslah . bagi je semua kat budak . biar dorang bermotivasi sket nak pegi sekolah . yang paling menaikkan motivasi bley letak hadiah cabutan bertuah basikal fixie (acane nak eja?) . aku bajet benda tu untuk juara keseluruhan ke ape .. rupanya cabutan bertuah . memang gila bertuah la budak yang dapat tuh . ok aku jeles !





Friday, February 10, 2012

ABC pelangi

sirap pekat yang berwarna-warni menutupi ais hancur membangkitkan lagi selera sekaligus menipiskan lagi poket anda .





ini adalah ABC . hanya rm3.50 uhuk !! . sekian .

Monday, February 6, 2012

pagi ahad yang macam langit ngn bumi !

ade satu lagu ni memang sangat menangkap di telinga . lebih2 lagi bile cik abang aku yang nyanyi . hahaa melayang2 je rasenye . cam sedap sangat . padahal ade yg die belasah sebut je . pape pun . abang tersebut nyanyi dengan sangat sedap . aku pun try la buat . walaupun tak jadi tapi ade la bunyi sikit . hahaa malu la kalau die teng0k . macamlah die akan tengok !!! perasan jap tak salah kot .  lama dah tak maen . keras jari . suara pun minie mouse kuasa dua . m0tif aku letak frame kat tepi tu adalah kerana ada makhluk yg digelar askar kecik saje je nak berlegar2 interframe . then siap ada backup singer anak2 kucing lagi . nak jugak menyelit ............ kelas~ sila lah dengar video yg tak seberapa nih ... hamba memang tak pandai . sekadar isi masa lapang je n saje2 nak buat mak sakit telinga . hahaa


Maroon 5 Sunday Morning

Intro: F G  C (C)

 F                   G         C     
    Sunday morning rain is falling
F                   G         C
Steal some covers share some skin
F               G             C
Clouds are shrouding us in moments unforgettable
      F               G              C
You twist to fit the mold that I am in
      F                  G           C
But things just get so crazy living life gets hard to do
               F            G              C
And I would gladly hit the road get up and go if I knew
           F            G              C
That some day it would lead me back to you
That some day it would lead me back to you
 
CHORUS:
          F  G  C                       F  G  C
    That may be all I need In darkness she is all I see
                         F     G  C
    Come and rest your bones with me 
                                                                        
                             F            G           C
    Driving slow on Sunday Morning and I never want to leave

F         G                C       F       G              C
Fingers trace your every outline Paint a picture with my hands
F          G                    C
Back and forth we sway like branches in a storm 
             F             G                C
Change of weather, still together when it ends…chorus






yang ni versi abang sayang JongHyun pulak ...








abang JongHyun !!
 #pengsanjap! perfect2 ... hahaa bagi aku la ... masing2 punya pendapat tak sama maa~





Sunday, February 5, 2012

sesi memekakkan telinga

bukan sahaja memekakkan telinga tapi ianya juga bagus untuk melatih vokal seseorang khususnya guru .. hahaa ini takde kena mengena dengan pusat latihan nyanyian ye . tapi projek terbaru sekolah iaitu membaik pulih gelanggang bola keranjang . huhuu korang kena faham la situasinya macam mana . aku nak terangkan pun nanti merepek2 je . tapi yang penting telinga aku yang sensitif bunyi ni memang berdengung la . anak tekak pun cam nak terkeluar sebab lontaran vokal adalah lebih daripada kebiasaannya .



dah ratakan kawasan sasaran . hahaa


tu dia .. datang dah ....

tengah setting tempat ..


okay ready nak muntah ... hahaa simen kuar memang telinga aku da berdengung la ... kuat gila okay!

tu je yang dapat tunjuk . yang dah siap cantik tak sempat lagi nak amik . ni pun aku amik gambar sebab dah tak tahan ngan kerenah budak clas A . clas A okay . fuh ... semangat nak layan . mulut tak reti diam . ape p0wn tak boleh .......








nak citer panjang nih ..

esok akan masuk minggu ke 4 aku mengajar kat SMKTJJ2 (5minggu kalau masuk cuti CNY). so far ape yang aku rase hanya tekanan . biase lah orang banyak fikir cam aku ni kalau takde pape nak buat pun tertekan jugak . keje takde la banyak sangat pun tapi maybe aku tak biase lagi kot . so0 serabut ler jadinya .okeh memang jadi seorang guru ni penat . sila ambil perhatian ye . ape yang orang cakap keje cikgu ni senang . pegi skola masuk clas bebel2 then balek ujung bulan dapat gaji adalah sangat SALAH ! korang try la jadi cikgu mau hentak kepala kat dinding . ya memang ada keje yang lebih susah tapi cikgu ni la yang menentukan kat mana korang berada sekarang nih . dari satu segi la jangan lak cakap aku ni takbur kata cikgu ni macam Tuhan leh tentukan nasib orang . maksud aku korang suma pegi sekolah kan . sape ade kat skolah ? cikgu kan ? aku pun terasa sekarang nih ade subjek2 yang aku memang lemah kat skola semua memang sebab cikgu dan aku sendiri . ade sebab cikgu tak tau nak ajar which is aku rasa aku pun macam buat cam tu sekarang nih . kesian student . sebab aku dorang tak paham . ade jugak sebab memang aku sendiri tak minat . mungkin sebab buku teks .. subjek tu sendiri boring .. sebab cikgu yang ajar .. sebab subjek tu diajar pada masa yang salah . hurmm macam2 lah . tapi yang aku pasti keje cikgu ni bukan sekadar mengajar je . cikgu adalah mengajar + thousand work ! uruskan fail lah . buat soalan lah . uruskan itu ini . persatuan , unit beruniform , jaga budak . haih macam2 lah . tak terkata dan tak tersenarai aku . menyesal ke ?? tak sama sekali . bukan aku menyesal tapi aku rasa kagum ngan senior2 cikgu kat skolah nih dan juga semua cikgu2 dalam dunia nih . macam mana dorang ada masa untuk semua benda ye !

SMKTJJ2 ni aku tengok susunan bangunan agak teratur la . takde bersepah sana sini . siap bertingkat2 lagi . dah cam kat lereng bukit je aku rasa . dah la masa praktikal skola atas bukit . hehee bezanya skola ni banyak bangunan wo0~ puas la aku menapak ke sana sini . menggigil jugak la kaki nih .. dah lama tak banyak berjalan kan .. kurusnya tak jugak . hahaa kelas pendidikan khas pun boleh tahan . cuma 1 bangunan yang 4 tingkat . selainnya 2,3 tingkat je tapi memang la mengigil lagi kepala lutut ni nak mendaki . selalu kalau bangunan belakang yang paling tinggi tu mau 2,3 kali aku stop amik nafas dulu . sampai kat clas dah semput . phew~ #makciklasangat pentadibiran yang tegas dan kadang2 timbul humor boleh buat kita rasa stress tapi ada juga masanya buat kita rasa okeh takde la tegas sangat . tapi kalau tak tegas memang la cikgu2 akan pijak kepala kan ... masing2 bajet ketua #akudahjumpasekolahyangmacamtu jujur aku memang tertekan dengan suasana yang stress je nih . aku susah sikit nak handle stress . mesti makan diri + makan dalam . tapi apa nak buat kan . kena la terima . huhuu tak leh komen banyak2 pasal pentadbiran . hahaa nanti memang makan diri beb . shhh ~ diam2 ..


kat sini la tempat aku sekarang .. (walaupun sepatutnya dak sains kemanusiaan) huhuu


salah satu benda yang aku suka adalah trend sekarang ni yang mana bilik guru diasingkan ikut jabatan . mungkin ada kelemahannya which is cikgu2 ni kurang lah bergaul antara cikgu2 dari jabatan lain kecuali kalau kat kantin . hehee haruslahh kan ... kedua kalau cikgu ni dalam jabatan yang satu ni tapi dalam masa yang sama dia ajar subjek laen yang under jabatan satu lagi nih .. huh mau menapak kat satu2 jabatan ni bukan dekat . klau bilik guru yang diasingkan ikut jabatan ni akan nampak lebih tersusun lah . ketua jabatan pun senang nak pantau . takde la macam dulu2 semua ketua jabatan duk dalam satu bilik tak tau langung cikgu2 bawah jabatan dorang buat apa kan . sekarang ni semua nampak depan mata . tak bley nak enjoy2 sangat . okeh bab enjoy tu memang aku nampak kurang . atau mungkin sekolah ni agak skema kot . baek2 je cikgu nya atau aku yang tak nampak lagi . sebab skola aku dulu hah kau meriah gila pejabat . sapa yang tak bergaul ngan masyarakat memang takkan duk bilik guru la . riuh semacam . lom bisnes lagi .. lagu lagi .. paling best mukabuku nya lagi .. fuhh memang release tension kat dalam bilik guru . papepun setiap skola haruslahh lain kan . kalau tak mana nak ada identiti sendiri .

skola ni aku tengok populasi pelajar 70%cina , 20%melayu dan 10%india . jadinya korang akan nampak budak cina je ... adelah budak melayu terselit2 antara dorang . india tu korang susah sikit la nak nampak sebab agak sikit juga lah . aku ni dah la tak penah ajar dak cina . huhuu mula2 memang tak tau nak cakap cam ne . kalau yang faham baahasa melayu ok lah . klau yang tak faham tu ... kau mampu ? hurmm memang tak lah . tak leh nak kata ape . kang aku speaking lagi dorang tak faham . bab2 biadap ni kat mana2 sama je kan . ape yang aku bleh buat sabar je lah . selawat berzikir banyak2 . ayat kursi berpuluh kali . semua jadi bahan penenang aku . klau nak difikirkan sangat memang aku dah lama terjun bangunan . seb baek iman masih kuat . huhuu pape pun memang tough ! sekolah ni kebanyakkannya ada 8 kelas untuk 1 tingkatan . A-H . hurmmm masa praktikal satu sekolah ada 8 kelas je . masa sekolah dulu aku tak amik port sangat clas2 laen . asalkan aku selamat dalam clas sendiri dah cukup dah . aku pun bukan campur orang sangat masa skolah dulu . cuma masa form6 je la kuar dari kepompong sebab kawan2 suma tak pindah . hehee kelas2 exam semua dekat ngan blok pentadbiran . kelas2 laen dekat blok belakang2 . clas form 2 je aku tak penah lagi jumpa setakat ni sebab dorang sesi petang . clas form1 pun jumpa dua kelas je A dan B je yang ada waktu pagi . yang lain sesi petang .

hopely hari2 yang mendatang akan menjadi semakin baik dan bukannya semakin teruk . harap semua akan berpuas hati dengan keje2 yang aku buat (walaupun ada yang lom siap lagi . hahaa) budak2 pulak akan menjadi semakin ok . penat lah nak menjerit je . suara dah jadi minie mouse balek kan . lama lah nak berlatih vokal untuk jadi semakin lantang . huhuu ye betul aku tak suka bagi budak keje sekolah sebab aku dulu pun tak suka buat homeowork . tapi nak buat macam mana dah memang kena bagi kan . huhuu kena bagi juga lah . pasni aku rase cam nak bagi nota yang dah siap je . boring kot nak salin kat papan putih . buang masa jugak .  lagipun tulisan aku tak lawa . ramai yang tak paham ape yang aku tulis . aku tengok balek ape yang aku tulis pun boleh ketawa sendiri . hahaa


SELAMAT MAJU JAYA !!!!







Thursday, February 2, 2012

neena's chord : patah seribu

shila hamzah patah seribu

capo 4

G     D
Walau kau tiada di sini
Em             C
Ku tetap ingat semua pesanmu
G        D                      Em
Ku hidup seolah-olah kau masih ada
       C        D
Bisikan kata kepadaku
Em                C                D
Bilakah kau akan utuskan surat buatku
Am     Em          C                 D
Aku terus menunggu tibanya kata cintamu

Chorus
               G      D
Oh.. patah seribu hatiku
     Em            C          D    G          D
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
      Em         C      D
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

G        D             Em
Biar pergimu tanpa relamu
          C           D
Namun hatiku tetap rasa
G        D                         Em
Kejamnya kau meninggalkanku dengan nota-nota
C          D        Am       Em         C                  D
Cinta buat kita berdua bila kan ku bisa menerima ketiadaanmu
Am        Em             C             D
Kan ku bakar semua hapuskan semua kenangan

G            D
Patah seribu hatiku
Em                C           D     G     D
Bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
      Em         C       D
Haruskah ku lupa kerna engkau telah pergi

G D Em C

D          G        D
Sayangku mohon padamu
        Em
Segera tinggalkanku
C            D               G     D
Pergilah kau ke tempat yang kau tuju
       Em        C          D              G
Pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku
C
Pergilah




neena's chord : grenade

Bruno Mars - Grenade

  CAPO 5 

[Verse 1]

Am
Easy come, easy go,
Am
That's just how you live, oh,
Em
Take, take, take it all,
Em
But you never give.
Am
Should've known you was trouble
Am
From the first kiss,
Em
Had your eyes wide open.
Em (pause)
Why were they open?

[Refrain]

Am
Gave you all I had and you tossed it in the trash,
Em
You tossed it in the trash, you did.
    Am
To give me all your love is all I ever asked, 'cause
F                   E
What you don't understand is

[Chorus]

                Am      F        C
I'd catch a grenade for ya (yeah, yeah)
          G         Am       F        C
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah)
              G         Am       F        C
I'd jump in front of a train for ya (yeah, yeah)
              G      Am      F         C     G
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah)
                F                       G
Oh, oh, I would go through all of this pain,
        C                 E         Am   G
Take a bullet straight through my brain!
              F              E
Yes, I would die for ya, baby,
E (pause)
But you won't do the same.


Am   Am   Em   Em
No, no no


[Verse 2]

Am
Black, black, black and blue, beat me 'til I'm numb,
          Em
Tell the devil I said "hey" when you get back to where you're from.
Am
Mad woman, bad woman, that's just what you are,
               Em
Yeah, you'll smile in my face then rip the brakes out my car

[Refrain]

Am
Gave you all I had and you tossed it in the trash,
Em
You tossed it in the trash, yes you did.
    Am
To give me all your love is all I ever asked, 'cause
F                   E
What you don't understand is

[Chorus]

                Am      F        C
I'd catch a grenade for ya (yeah, yeah)
          G         Am       F        C
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah)
              G         Am       F        C
I'd jump in front of a train for ya (yeah, yeah)
              G      Am      F         C     G
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah)
                F                       G
Oh, oh, I would go through all of this pain,
        C                 E         Am   G
Take a bullet straight through my brain!
              F              E
Yes, I would die for ya, baby,
E (pause)
But you won't do the same.

[Bridge]

F
  If my body was on fire,
Am
  Ooh, you'd watch me burn down in flames.
F
  You said you loved me, you're a liar,
            E
'cause you never, ever, ever did, baby!

(Am   Am   Em   Em/pause)

But, darling

[Chorus]

                        Am      F        C
I'd still catch a grenade for ya (yeah, yeah)
          G         Am       F        C
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah)
              G         Am       F        C
I'd jump in front of a train for ya (yeah, yeah)
              G      Am      F         C     G
You know I'd do anything for ya (yeah, yeah)
                F                       G
Oh, oh, I would go through all of this pain,
        C                 E         Am   G
Take a bullet straight through my brain!
              F              E
Yes, I would die for ya, baby,
E (pause)
But you won't do the same.

[Outro]

(Am)
No, you won't do the same
(Em)
You wouldn't do the same
(Am)
Ooh, you'd never do the same
(Em)
Ohh, no no no

neena's chord : she will be loved

She Will Be Loved- Maroon 5
Capo 1st fret

Bm                    A
Beauty queen of only eighteen
Bm                            A
She had some trouble with herself
Bm                  A
He was always there to help her
Bm                               A
She always belonged to someone else

Bm           A
I drove for miles and miles
       Bm                     A
And wound up at your door
Bm             A
I've had you so many times but
Bm                    A
somehow I want more

D5                            A
I don't mind spending everyday
Bm                                G5
Out on your corner in the pouring rain
D5                                A
Look for the girl with the broken smile
Bm                              G5
Ask her if she wants to stay awhile
             D5        A
And she will be loved
Bm            G
She will be loved
(Repeat same rythm)

Tap on my window knock on my door
I want to make you feel beautiful
I know I tend to get insecure
It doesn't matter anymore

It's not always rainbows and butterflies
It's compromise that moves us along
My heart is full and my door's always open
You can come anytime you want

I don't mind spending everyday
Out on your corner in the pouring rain
Look for the girl with the broken smile
Ask her if she wants to stay awhile
And she will be loved
She will be loved

I know where you hide
Alone in your car
Know all of the things that make you who you are
I know that goodbye means nothing at all
Comes back and begs me to catch her every time she falls

neena's chord : selamat malam

Faizal Tahir - Selamat Malam

Am Dm G C
Biarkan berlalu
Semua kepedihanmu

Am Dm G C
Lelapkan matamu
Biarkan mimpi membawamu
Ke mana kau mahu

Am Dm F C
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siang kan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

Am Dm F C
Biarkan berlabuh tirai kisah semalam
Yang indah itu ada padamu
Dengan setiap impian dan harapan

E D A E
Selamat malam
Tidurlah sayangku
Siangkan tiba bercahaya
Bermula baru semua untukmu

G D
Kan ku menjadi arjuna dalam mimpi-mimpimu
F E D
Kan ku panah tepat ke jiwamu atas nama cintaku ooooooo
G D
Pari-pari ku utus bawa kau ke sini lagi
F E A
Terhapus semua air mata dengan senyuman


D A E
Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
E
Woooo...
D A E
Selamat malam sayang
Selamat malam kasih
Selamat malam sayang
E D
Woooo...
A E
Tidurlah sayangku

E D
Siangkan tiba bercahaya
A E
Bermula baru semua untukmu
E D
Selamat malam
A E
Tidurlah sayangku




neena's chord : demi waktu

Ungu - Demi Waktu

Intro: C Am F G

C
Aku yang tak pernah bisa
Am
Lupakan dirinya
F G
Yang kini hadir diantara kita

C
Namunku juga takkan bisa
Am
Menepis bayangmu
F G
Yang slama ini temani hidupku..

Reff

C
Maafkan aku..
Am
Menduakan cintamu
F
Berat rasa hatiku
G
Tinggalkan dirinya
C
Dan demi waktu
Am
Yang bergulir disampingmu
F
Maafkanlah diriku...
G
Sepenuh hatimu

F Fm G
Seandainya bila....kubisa memilih

C
Kalau saja waktu itu
Am
Ku tak jumpa dirinya
F G
Mungkin semua takkan seperti ini

C
Dirimu dan dirinya kini
Am
Ada dihatiku..
F G
Membawa aku dalam kehancuran.

C Am F G




neena's chord : gemuruh

Faizal Tahir - Gemuruh chord and lyric


C Am
Bila bertalu rentak di kalbu
F G
Hasrat yang tersirat semakin ku buru
C Am
Bila bergema laungan gempita
F G
Harapan bernyala nadiku berganda


C G
Gemuruh jiwa semangat membara
F G
Dari puncak ingin ke angkasa
E C
Berkalungkan bintang berkelipan
F G C
Menyerlah jauh dari yang biasa


C Am
Bila bertalu rentak di kalbu
F G
Hasrat yang tersirat semakin ku buru
E C
Bila bergema laungan gempita
F G C
Harapan bernyala nadiku berganda


C G
Gemuruh jiwa semangat membara
F G
Dari puncak ingin ke angkasa
E C
Berkalungkan bintang berkelipan
F G C
Menyerlah jauh dari yang biasa


F C
Ungkapan ini bukan sekadar bermimpi
F G
Segalanya pastikan terbukti nanti


Ulang dengan kord yang sama :


Gemuruh jiwa semangat membara

Dari puncak ingin ke angkasa

Berkalungkan bintang berkelipan

Menyerlah jauh dari yang biasa

neena's chord : hanyut

Faizal Tahir – Hanyut (acoustic) chords and lyric

Standard guitar tune with capo 1st fret (easy to play)

(silence of chords at verse)

Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa

Chorus

D G
Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu

D G
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu

Em
Bagaimana ku nanti

Bm
Bila tiada mengganti

G Em A
Yang ku ada hanya kamu saja

Em
Saat mata terpejam

Bm
Hanya kau ku terbayang

G A
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Em
Saat mata terbuka

Bm
Kamulah yang pertama

G
Tak mampu aku
Bayangkan

Em A
Hidup tanpa dirimu

repeat Chorus

G Bm
Aku memang bersalah

Em Bm
Selalu saja mengabaikan mu

G Bm
Dan tapi dah ku sedari

A
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

G
Dan memang selalu

Bm
Aku bersalah

A
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu

G Bm
Dan tetapi itulah aku sedari

A
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut





neena's chord : lonely

2ne1 lonely

C, Em, Am, F
capo 3rd tread

[CL]
C                      Em
Jigeum naega haneun yaegi
                     Am
Neol apeuge halji molla
             F                      C
Ama nal jukdorok miwohage doel kkeoya
[Minzy]
                               Em
Naega yejeon gatji antadeon ne mal
                       Am
Modu teullin mareun aniya
                    F
Nado byeonhaebeorin naega nat seolgimanhae

[Dara]
c              Em
Neomu chakhan neonde neon geudaero inde Oh
[CL]
Am            
I don't know I don't know
F
Naega wae ireoneunji
[Dara]
C                         Em
Geutorok saranghaenneunde neon yeogi inneunde Oh
[Minzy]
Am
I don't know
[Dara]
        F
Ije nal chatgo sipeo

[Bom]
C                                     Em
Baby I'm sorry neowa isseodo nan lonely
                 Am
Saranghagin naega bujokhanga bwa
F
Ireon mot nan nal yongseohae
[Minzy]
C                           Em
I'm sorry ige neowa naui story
                            Am
Sarangiran naegen gwabunhanga bwa
          F
Ne gyeote isseodo

C Em
Baby I'm so lonely lonely lonely lonely lonely
Am F
Baby I'm so lonely lonely lonely lonely lonely
[Bom]
C Em
Baby I'm so lonely lonely lonely lonely lonely
Am F
Baby I'm so lonely lonely lonely lonely lonely


[CL]
C                  Em
Nega jalmotan ge anya
Am
Naega isanghan geoya
                      F                         C
Imi orae jeonbuteo nan junbi haenna bwa ibyeoreul
[Bom]
                             Em
Jeongmal jalhaejugo sipeonneunde
                        Am
Hapil sarang apeseoneun wae
               F
Ireoke haneobsi jagajigo oerounji

[Dara]
C                    Em
Neomu chakhan neonde neon geudaeroinde Oh
[CL]
Am
I don't know I don't know
F
Naega wae ireoneunji
[Dara]
C                         Em
Geutorok saranghaenneunde neon yeogi inneunde Oh
[Bom]
Am
I don't know
[Dara]
            F
Ije nal chatgo sipeo

[CL]
Baby I'm sorry neowa isseodo nan lonely
Saranghagin naega bujokhanga bwa
Ireon motnan nal yongseohae
[Minzy]
I'm sorry ige neowa naui story
Sarangiran naegen gwabunhanga bwa
Ne gyeote isseodo

Baby I'm so lonely lonely lonely lonely lonely
Baby I'm so lonely lonely lonely lonely lonely
[CL]
Baby I'm so lonely lonely lonely lonely lonely
Baby I'm so lonely lonely lonely lonely lonely

[Minzy]
Cuz I'm just another girl
I bami werowo nan
[Bom]
Deoneun gyeondil su eobseo good bye
[Dara]
Cuz I'm just another girl
[CL]
Neomuna werowo
[Bom]
Jigeum ne gyeote isseodo baby I'm so lonely

[Minzy]
Baby I'm so lonely lonely lonely lonely lonely
Baby I'm so lonely lonely lonely lonely lonely
[CL]
Baby I'm so lonely lonely lonely lonely lonely
Baby I'm so lonely lonely lonely lonely lonely.





C Em Am7 F




neena's chord : kosong



Najwa Latif - Kosong Chord

Intro: Am Dm G C E

Am
Kau melihat diriku
Dm
Seperti sesuatu
G
Yang mencabar dirimu
C E
Akal dan mindamu
Am
Kau mendustaiku
Dm
Kau bilang mereka tak tahu
G
Siapa diriku
C E
Sedangkan kau juga begitu

Am
Segala kata cacian
Dm
Yang telah engkau berikan
G
Membuatku rasa
C E
Kosong...kosong

Am
Setiap detik diperhatikan
Dm
Kau cari cara putar belitkan
G
Kau jadikan diriku
C E
Kosong...kosong

Am Dm G C E

Am
Kini aku bangkit
Dm
Membuktikan yang ku tak sakit
G C E
Dengan segala perit yang kau berikan
Am
Kini aku pantas berjalan
Dm
Bergerak ke hadapan
G
Dan akan ku buktikan
C E Am
Siapa diriku yang sebenar
Dm G
owh..owh..
C E
Kosong...kosong

Am
Segala kata cacian
Dm
Yang telah engkau berikan
G
Membuatku rasa
C E
Kosong .. kosong

Am
Setiap detik diperhatikan
Dm
Kau cari cara putar belitkan
G
Kau jadikan diriku

C E
Kosong...kosong

Am
Segala kata cacian
Dm
Yang telah engkau berikan
G
Membuatku rasa
C E
Kosong .. kosong





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...