Saturday, October 29, 2011

rupa baru . mood baru ngeh3

tetibe terjumpa lak yang nih. merah itam putih. cantek tak ... ?? hahaa memang tepat sekali dengan warna2 fav aku. okay2 jujur aku amik je yang sedia ade. copy je la code nye. then paste. settle ! hihii tapi kan aku rase baru k0t kat LeelouBlog. sebelum nih macam tak pernah jumpa. mujur la ade rezeki jumpa . n yang best dah la aku ske ladybug. hahaa sangat tepat jiwa. mula2 ingat nak buat yang biase2 je. cam menyampah lak aku dengan yang sebelum nih. pink je. memang meronta2 la jiwa aku nak tukar warna laen. huhuu sehari suntuk jugak la aku spend time belek blog ni arini. dengan tetibe line yang cam hampeh. memang menguji kesabaran betol. mujur lah bosan. kalau tak memang aku dah tak layan. hahaa saje nak mem'bz'kan diri . yelah nak mengalihkan fikiran sendiri kat benda2 laen . emo terganggu la 3,4 hari nih . hoho0 maka time2 camni lah aku kembali menonton 'family outing' . hihii nak try ketawa secara senyap lagi. biar pecah perot. memang menangis dalam hati tu seksa . tapi try la ketawa tanpa bunyi. hahaa mau bukan setakat pecah perot. lemak pun boleh ilang. (tapi tak berkesan untuk aku !) dah dapat download Hangover part2 . yang paling penting Vampire Diaries dah dapat sampai ep7 uo0lls.. serono0k yerr ~~ so0 malam ni nak tengok la. hihii.

(pening jap kepale makan hampir 2kilo kerang. har3~)

Thursday, October 27, 2011

suke3 !!

arini dapat makan apam balik . adeh terbaek lah ... hihiii pasni aku akan beli 5 untuk diri sendiri je . arini testing tempat baru . hahaa new sp0t ! siaplah gerai kau lepas nih ! siyes lah tak bley nak describe kesedapan nye . lebih kurang macam dapat line internet HSDPA la . hahaa (keterlaluan mungkin) nak tunjuk gambar lupa lak nak amik tadi . terus 'ngap' je sementara panas . ngeh3 . gambar laen kali lah .
papepun hopely sume family selamat pegi dan balek . arini alhamdulillah confirm atok laki n atok perempuan belah mak dapat panggilan pergi haji . yang aritu cancel atas sebab2 tertentu . tapi mujurlah atill dibukakan peluang n kesempatan n rezeki juga kat atok berdua . tercapai jugak lah hasrat nak naik Haji . terima kasih Allah . semoga segala urusan kat sane dipermudahkan . diberikan kesihatan yang baik untuk buat ibadah . sedih pulak rasenye . yelah bukan dekat kan . huhuu tadi pun aku tak boleh nak cakap pape . tak terkata . aku ni luar nampak kasar . dalam tisu jugak beb . sekarang ni mudah tersentuh lah . pape pun nak touching . huhuuu kang menangis meraung lak . hihii stakat bergenang air mata je la tadi . hihiii ego betol kan ? papepun aku doakan yang terbaek . amin ..
err .. sayangnye tak jumpa air kegemaran . huhuuuuu~

Saturday, October 22, 2011

k0mpang di palu !

yeay arini weeding day ! nak datang pagi tapi mak disuruh datang kul 10 pulak . selalu pegi kul 8 untuk bungkus berkat . tapi kali ni suma dah tukar . aku pun malas la nak datang awal . bajet nak tolong bungkus berkat sekali tapi ni mak dah kena bahagian hidang makanan kat depan aku dah tak tau nak buat ape . tak pandai la bab2 nih . aku ske kat dapur je . tapi tak dapat lak . takut mngacau orang laen yang lebih layak . so0 aku tunggu la makcik aku datang . nak pegi saing dia sekali . dalam kul 11 rasenye . lepas siap akad nikah . dengar sampai umah dari mula sampai lah abes nikah . hihii cam jadik depan mata . kalau pegi tak tentu dapat tengok kan . so0 aku sampai umah sebelah dah tak tau nak buat ape . urmmm.. terpakse lah . nak buat ape lagi kan . melantak lah . hahaaa aku nak rewang malangnya takde baju rewang . alasan murahan ! hahaa saje je . lagipun askar ade nak tolong mak aku . punye lah ramai tetamu bley letak 3,4 orang je kat depan . memang terbaek lah kan . aku mampu tengok je la . hihii  sambil makan laksa n hirup cendol . nikmat betol . seb baek tak tapau balek . kang tak pasal kena hempuk . 

Dapat tunjuk sisa je . yang sebelum mlantak tak sempat sebab agak lapar . ngeh3

bajet lepas makan nak balek terus . tapi cam tak best pulak nak tinggalkan mak (cehh padahal bukan tolong pun !). so0 lepak makan dulu . lauk bley tahan sedap la . tapi 2,3 aje . yang laen tak kena selera aku . melantak ayam golek, sambal tumis jawa, lada curik kat tempat laksa, daging sket n nasi jagung . ngeh3 . askar2 amik air, cendol n laksa untuk hidang kat tuan ‘besar’ nih (aku la tuh ! hahaa) . memang agak lepak jugak lah . aku rase dah panas dah kerusi siap ayam klau golek2 atas kerusi aku dah bley jadi ayam golek dah pastu . hoho0 nak balek cam dah terlanjur lepak lama baek tunggu pengantin sampai sekali kan . so0 mlantak cendol aje lah . baru cool~ panas lah bawah khemah mane ade aircond . kipas adalah tapi cam tak rase sangat kan . pergh sikit terasa heaven nye . puas lah jugak menunggu . tempat pun dah berapa kali beralih . yelah bagi peluang kat tetamu . tapi kerusi tetap aku yang punye . hahaa ! sementara tu cuci mata je la . bukan tengok kumbang yer tapi tengok cikgu2 sekolah . kak dila ni senior mase kat sekolah . sekarang dah mengajar kat sekolah aku tuh . so0 cikgu2 yang datang tu aku kenal ler .. ramai jugak . port last yang aku duduk ade berkat yang dah siap bungkus . jeng3 . bukan nak angkut bawak balek tapi tengok la sendiri .



memang aku suka . bungkus dalam Tupperware . even plastik tapi still bley guna balek kan kat umah nanti . berbanding dengan polisterin yang memang takkan ade orang guna balek n tak bley lupus memang aku tak sokong la . huhuuu kampong ni jarang nak pakai macam nih . memang la cam mahal sikit kan . tapi kalau ikutkan beli polisterin yang kononnye murah tapi lepas tu buang macam tu je macam yang lebih berbaloi duit . sekurang2 nya kita yang dapat kebaikan kalau lepas tuh orang yang dapat tu guna balek . cuba bayangkan . bayangkan~~ orang tu nak sedekah kat orang makanan ke . disebabkan kita bagi dia bekas dia boleh bagi orang dengan cara yang lebih proper . nah kan . digunakan untuk kebaikan . . hihiii  ape aku mrepek nih . seperti yang dijangka . baju pengantin macam malam tadi . gler la . merah mak ngah uo0lss~ sebatu pun boleh nampak . tetap melet0p . sun bet0l . n baru aku sedar yang bunga pengantin banyak2 tu dorang letak kat tiang . cucuk kat batang pisang . dari atas sampai bawah rasenya . memang cun . tiang pun jadi merah . hihiii papeun pengantin cun . pelamin cun . makan pun cun . ade yang lagi cun . aku rase tu antara focuspoint la . kek pengantin nye . makanan pengantin aku tak pandang . tak heran pun . sebab kek tu dah memanggil2 . hahaaa (macam dapat !) dapat tengok pun jadi lah . 



Mungkin sebab pengantin gler bola kot . takkan la antu memancing tetibe kek nak bola . betul tak ? (tak betul eyh ? hihiii) biar lah . ntah berapa ratus la bajet untuk kek je . bagus jugak kalau ade orang sponsor . cun poket . tangan pun tak menggeletar . hahaa siap ade cupcake lagi . trend la sekarang . ok la tuh . baru gah orang tengok pun dah tak terkata . cane la rupa aku yang kedekut ni kawen nanti . hahaa ! arini jugak konvokesyen kawan baek aku . tahniah la untuk die . kebetulan same hari . kalau aku jadi pegi jugak konvo die mau abah cekik . hihiii . baeklah abah . bukan selalu jiran buat keje kawen . tapi takpelah . malu lah aku nak pegi same . die ngan family die . lagipun die ade ramai kawan rapat . untung laa .. tapi rugi jugak tak dapat pegi . tak dapat nak tengok suasana konvo kat tempat orang atau lebih tepat lagi universiti lain . hihiii bukan nak bandingkan dengan U sendiri tapi biasenye setiap U mesti laen kan ? xtau la korang sedar ke tak tapi memang laen sangat tetutamanya orang2 yang bukak gerai walaupun barang yang dijual same je kat sume tempat . hahaaa ! tunggu lah kalau aku ade kete sendiri nanti . kalau ade kesempatan mane2 U yang buat konvo aku redah je lah . hahaaa .

(still teringat2 ayam g0lek n laksa kat umah jiran tadi . kenapalah sikit sangat aku makan . huhuuu)

Friday, October 21, 2011

Majlis Khatam Al-Quran

bukan majlis aku tapi jiran aku . anak dia (kak dila) kawen . serba merah mak ngah ! huhuu menyerlah betol . dulu masa kak marina kuning diraja rasenye . wahh gitu~ yang masa kak long tuh aku tak ingat la sebab rasenye cam masih kanak2 ribena lagi . hihii semalam aku dah pegi rewang . tapi malam je la . tolong masukkan telur dalam bunga telur jew . siyes banyak ok . tapi best .... bile lagi nak buat kan . hehee . selalu aku buat sikit2 jew sebab sekarang orang dah tak brape guna bunga telur . tapi ni aku tak tau la brape ribu . yang penting suma merah . hihiii bekas nak isi kuih pun merah . sume lah . seb baek pelamin krim .. putih kot . entah lah tak sure . ade la bunga2 merah . tapi kira cool sikit la . maybe sebab baju merah kot . kita tunggu esok . tapi takyah esok lah . malam ni pun dah merah mak ngah . hehee . aku takot nak pakai merah cam tuh . tapi kak dila pakai cantik . sebab dia memang cantik la . make up lagi tambah cantik . 

yang merah mak ngah tu lah bakal pengantin . nak amik gambar dekat2 malu pulak . eheh !

adeh siyes la lama betol . aku ni dah la dari balek petang taid tak rest pun (rest=tido) . memang terpejam2 la . hihii jiran kan cam tak elok pulak kalau tak dating . nak ke dapur dah bahagian orang laen . tak elok kacau2 . kat umah kita kena sedar kedudukan kat mana . kena sedar bahagian masing2 . kalau tak nanti masam muka jadi lagi tak best . kalau orang rase tak perlu kita pegi la kat tempat2 yang agak2 macam perlu . huhuu layankan aje la … sedap jugak duduk aje nih . niat tadi datang nak tolong2 buat keje . tapi cam tak di alu2kan aje duk diam la senang . nak balek tak berani lak nak jalan sorang2 . huhuu . duk la kat ruang tamu depan ngan mak n askar2 . nak amik gambar banyak2 pun cybershot tak cun lah kalau tempat takde cahaya nih . kat lampu2 gambar tak cantik . bila adjust2 sket dapat la 3,4 keping gambar . huhuu tu pun tak cantik sangat .



Dapat la bawak balek ole2 sket . dalam ade pulut kuning+rendang , bunga telur+telur masin, kuih sket . jadi lah . bunga pulak tetibe dapat ikut warna baju . bukan dorang yang kasik tapi aku yang tukar . hahaaa . yang penting dapat bunga rampai . hihii mane pegi ntah bunga rampainya . sampai umah tros ntah kemane . esok majlis sanding pulak . cadang nye baju malam ni aku nak pakai esok . dah mak suh dating jugak malam ni aku kena la pakai baju ni dulu . esok kena cari baju laen lah . susah sekarang suma baju dah tak muat . tinggal baju2 baru je la . tapi malu lak nak pakai . hahaa . macam2 ..

ape citer es0k ? tak sab0r nk makan laksa~

Tanjong yang tinggi . fuh !

bukan tanjong tempat lepak2 makan jagung manis tuh . yang ni Tanjong Mas antara kedai buku yang famous kat muar . ade kat dua tempat rasenye . satu kat Wetex n satu lagi kat Giant . ade beberapa lagi kedai buku . Sri Tanjong, Popular, Pustaka Hussien ade lagi yang lain tapi aku tak ingat la . cuma ni je la yang paling kerap aku pegi sejak dari bangku sekolah dulu sampai la sekarang . sekarang ni aku duk cari ep0p je  . hihii yang lain 2 sekadar belek . ade yang aku dah abes baca tanpa beli ! no g00d2 .. perangai yang sangat tak baek . urmm . nak beli cam tak cukup duit . setiap kali dating aku cari la buku tuh sambung baca . hehee . jangan marah ye tuan kedai . anggap lah saya belek2 jew . ngeee~  novel BI sume bersalut . kecewa .

ape yang aku kecoh sangat pasal Tanjong Mas nih ? (kecoh ke ?) kalau tak silap aku selasa lepas kedai buku ni panggil azie untuk interview . aku la yang excited nak keje kat kedai buku . aku kan suka buku (jujur tak tipu !). tapi bila die yang dapat call alamak mesti aku tak dapat sebab aku takde transport . hurmm . takpelah bukan rezeki . tapi semalam aku ade dapat call . macam mimpi jew . hihii punye la suka . yela aku memang nak sangat keje kat kedai buku . kalau dapat library tu lagi bagus ! tapi mane nak cari library .. pastu aku pun pikir2 . keje shif k0t . cane aku nak balek . (kes sama seperti Guardian) . seperti yang ku jangka memang itulah yang ditanya . urmm seingat aku ade pakcik yang selalu balek malam . so0 aku pikir bley jugak k0t tumpang dia . tapi pikir balek cam menyusahkan orang pulak kan . cane kalau die tak balek lambat . naya la aku berkhemah kat muar . huhuu . so0 dengan peritnya aku terpaksa la terima kenyataan . ni lah kelemahan orang takde motor+lesen . tau bawak motor ? tau . takde motor ? ade tapi abah guna . motor satu je ke ? iye tak mampu nak beli . ade lesen ? takde . kenapa takde lesen ? xde duit n tak sempat nak buat . memang tu la yang selalu jadi bualan aku n orang yang bertanya . hoho0 jadi dah tak mengharaplah . redha je . macam2 hal . 




papepun bagi mengubat hati yang duka dan lara sebelum balek aku pekena CoolBlog dulu . tapi kan . tak sesedap yang selalu aku beli . adeh . sedeh betul . ape ntah yang tak kena . yang askar aku beli pun sama . selalu aku beli cun je . yang ni kurang laaa .. siyes . dah la asik miscommunication . adeh laen yang aku cakap laen yang die paham . laen yang die cakap laen yang aku paham . macam berada kat Itali pulak . tetibe kan . kang aku speaking baru nanges (sebab mesti die lagi tak paham sebab aku sendiri pun mungkin akan tak paham . hahaa !) . nak balek ujan gler lebat pulak . g beli payung la . seb baek tadi mak bagi duit . haha tak la terasa sangat . mahal k0t . elok nak kuar wetex tengok dah tak ujan pun (mungkin lama sangat pilih payung or sebenarnya tadi ujan tak lebat mana pun) . maka dengan muka poyo berjalan la sambil memegang payung yang siyes cun . payung ye bukan aku . hahaa . tapi syukur la dah tak lebat sebab masa pegi abes basah bas sebab ujan . seb baek la sampai bas stand  sempat lagi naek bas walaupun dah gerak . seb baek bas brenti kalau tak mau menapak jugak lah nak tunggu sebab dah agak lewat . dah lepas kul 5 . nak ujan lak tuh . huhuu tapi tak puas lah jalan arini . tak sempat nak makan2 . dapat iceblended jew . huhuu

best tol arini . rasenye mase lepak kat muar same lame dengan masa aku tunggu bas . hihiii ikut kaki nak je balek xyah g muar . tapi aku tringat2 je kad utk weeding gift yang aku nampak aritu . kalau tak beli jugak ntah sampai bile la aku tringat2 . hehee

Wednesday, October 19, 2011

what a day ..

arini teman azie g amik jubah . die nak konvo dah . aku ? dah lepas lame . huhuu p amik kt kampus die . untung laa dapat kampus moden cantik cam tuh . tapi jenuh la aku kalau nak jalan . confirm la bley kurus . untung laa aku belajar kat UPSI . sume sekangkang kera je . tak sempat nak penat kecuali dah lambat nak masuk kelas . hihii . sume fakulti ade bangunan sendiri . nampak luas . tak sempat aku nak rase fasiliti baru n kampus baru UPSI . cam nak sambung belajar kat UPSI je . fulltime dapat rase puas2 kampus baru . hahaa tak ramai pon yang amik jubah . tak macam kat tempat aku . phew~ seb baek ade booth jual barang2 komputer . maybe sebab nak pesta konvo kot . ntah la . u orang . aku malas nak tanya2 . sempat jugak usha2 barang . bukan usha je . beli sekali . hihiii . mana bley tahan beb . walupun sebenarnya ikut kehendak . keperluan dah cukup . yakin ! padahal takde duit tuh . pakai duit azie dulu sebab aku tak sempat nak cucuk . haha dah settle sume benda sementara (hal azie je) aku g la cucuk duit . dengan tak malunye guna kad abah . hahaa biase la . nak harapkan kad aku memang tak lah . kering kontang . terbeliak mata bila tengok duit claim kwsp dah masuk . yeehaa !!!! mintak izin mak nak kuar duit lebih sket . yelah bukan duit aku kan . kalau duit aku mau lah stay Melaka berjoli . hahaha mak dah kasik . “kuar ikut keperluan” katenye . kalau ikutkan keperluan aku takut ternganga pulak mak nanti . kira aku kuar duit dengan berfikiran waras  lah . hihii “ikut keperluan” . 


ni je yg dpt beli . hik3

dah settle hal azie n fadli (aku sekadar peneman) kami pun bertolak ke Alor Gajah dengan perot yang berkeroncong tapi lagu jazz lagi . kira bley tahan lagi la kan . ade temuduga terbuka kat sane . anjuran ape aku tak ingat . hihii . padahal sesape je bley join . tapi aku takde resume . macammane mau join kan . hihii aku pun bukan tau dorang nak pegi sane . patut lah taknak g jalan2 . settle kat sane aku dapat rasekan keadaan yang amat lah panas . dengan mendung yang berlapis2  memang yakin hujan akan turun dengan mencurah2 . kuar dari tempat tuh cam ok lagi la . otw nak mencari sesuap nasi (sekawah sebenarnye) hujan pun turun mencurah2 . errr siyes aku gerun . yelah pape pun boleh jadi kan . sampai hamper tak nampak jalan . air kat jalan pun naek . aku rase longkang tersumbat la . tolong la buat longkang besar sket untuk menghadapi situasi2 yang macam ni . dah kalau banjir ape lagi mesti la sistem pemparitan tak sistematik kan . bahaya la untuk kete2 kecik  . lori besar memang la takda hal . hish! Takot la aku . alau aku yang bawak kete mesti tak lepas sebab aku taktau bawak kete . hahaa punye la mencari kedai2 biase nak makan . dah hujan lebat . susah la nak stop . memang cam biase la . sudahnye makan ape ? fastfood ler … kfc la pulak . nak makan nasi ayam . kat jusco Melaka . muar mane ade jusco . hehehe




balek tu kesane sini kte0rg pegi . beli barang lah . antar barang lah . sian kat azie . mesti mak die marah . balek lambat sangat . menyusahkan die pulak . padahal takde kena mengena ngan die pun . tapi .. entah la . rase serba salah pulak . sory yer aku selalu menyusahkan ko . papepun dah beli adapter baru .  tenkiu abah . mylappy dah boleh on . senang sket rase hati . tapi cam ade yang tak kena pulak . cam nak format . kat mane ek .. hold on dulu lah . tak terdesak sangat pun . bajet pun takde . hihii 

daa~~



Tuesday, October 18, 2011

ape lah aku nie ...

dengan poy0 nye arini aku t0lak lagi peluang keje . huhuuu mmg h0peless la aku nih . sebenarnye xbape nak ade hati nak keje kan . mak pun tak bape nak kasik . aku ni tak bley la kalau mak tak redha . redah je kang mesti ade pape yang jadi . aku taknak weyh cam tuh . dah bape kali kena . buat naya jew . kejenye macam best . memang la aku tak ske nak bercakap2 ngan 0rang nih . tapi mase praktikal aku bley je buat . lebih kurang je la . kat sk0la cakap ngan budak . kat kedai cakap ngan cust0mer . kat sk0la jual ilmu kat kedai jual pr0duk . insyaAllah aku buleh je buat . tapi banyak kali aku tanye mak xde pulak die jawab

"pegi je la kak . mak ok jew " . 

tapi yang mak cakap sekarang 

" mak tak berkenan la takde cuti nih . pastu k0 dengan duit sikit nak kena duk jauh dari rumah . pikir la sendiri tapi mak tak sy0r kan sangat "

errrr .. tu tanda2 tak bagi la tuh . sebelum nih kalau aku ade sebut nak keje punye la excited . makcik aku cakap lepas seminggu kena keje kat serdang . aku tak kesah malah lagi suka . m0ga2 dekat dengan k0muter . senang nak pegi KL . balek kampung pun senang . tapi cane nak buat macam tu kalau takde cuti . aku paham la kalau baru start keje sepatutnya tak b0leh cuti . tapi keje ni memang takde cuti . makcik aku tu pun ari2 keje . halamak .. bley jadi giler . mase praktikal pun kalau ade pr0g ari ahad aku memang takkan datang (hahaa kant0i !). keje 12jam . urmm xpela . tak best la kalau mak tak supp0rt . hoho0 memang lah layak aku jadi penganggur terh0rmat . so0 sementara k0n0n2 nye p0sting aku kena la sambung balek keje kat pusat bina badan nih . hadap je la . asalkan capai XXL . hahaaa 

siyes beb aku nak sambung master . mak ngan abah pun tak kesah . d0rang cakap takpela belajar 2,3 tahun lagi . nak amik mymaster myphd tuh . tapi teng0k kat c0urse yang berkaitan halamak macam pelik la pulak . agak2 bley bawak ke aku kalau tetibe amik yang laen sangat2 dengan ape yang aku belajar sebelum nih (ape yang aku belajar sebelum ni ek ??). kalau sambung time dah keje pun bukan ade beza cikgu biase ngan cikgu yang dah ade master . hoho0 . terbakar je tgk member2 seni0r yang aku kenal senang2 lak d0rang sambung master kat UPSI . huhuu . siyes la jeles gler !  urmm cani la kalau lepas p0sting (h0pely) tak kawen2 memang aku sambung belajar la . terus sampai phd . mampu ???? hahaa tak salah berangan . lagipun kita tak tahu masa depan macam mana kan ......

Saturday, October 15, 2011

PC FAIR yang .........

0k jew .. huhuuu takde besar sangat n takde lah kecik sangat . kalau besar2 sangat pun pening jugak kan padahal benda sama jew . harga pun tak banyak beza . kalau kecik sangat pulak nanti 0rang b0ring cam takde pape . plannye nak pegi 2.30 tapi hihiii ade citer Dh00m 2 la pulak . salah satu filem hindustan fav aku . tak banyak jugak yang aku suka . 3,4 filem je n sampai sekarang aku tak b0ring teng0k . hihii Taal, Khabi Khusi Khabi Gham, Kal h0 na h0 n Dh00m . itu je la . 0keh disebabkan nak memberi laluan kepada Dh00m 2 . aku sanggup la nak pegi lepas kul 5 . huhuu seb baek azie 0k jew . lagipun kalau pegi awal2 panas sangat la . petang2 sket redup tapi tak0t kalau sampai malam pulak kan . tapi tadi naek kete so0 0k la k0t . hihii . kul umh pn dah dekat kul 6.45 . askar2 pun ik0t jugak . sib0k beto0ll ....... azie pn tak kesah aku bawak je la . die pun bawak adik die . so0 5 0rang la . penuh kete . huhuu sampai Jubli Intan dah kul 6 lbh . ermmm seb baek la tak banyak sangat b00th so0 teng0k2 pusing2 belek2 sampai kedai yang sama jugak . mula2 memang aku taknak beli pape pun . yela macam sume dah ade kan . nanti cam membazir pulak . TIPU~~ hihiii aku memang berniat nak beli s0mething tapi c0ver skrin hp aku . mane la nak jumpa kat pc fair kan . sangat tak berfikir . hahaa

ape nih ?

nak beli pape pun bukan ade duit sangat . yang aku nak sume up rm50 . hahaa takde duit tapi berangan nak pegi pc fair kan . teng0k2 je la .. aku pun sebenarnya dah sangat2 lah terbiasa lepak Low Yat dengan p0ket k0s0ng . hihii mula2 adik azie beli headph0ne besar which is aku memang tak brape berkenan sebab tu aku pakai earph0ne yang kecik tu jew . sebab kalau gne earph0ne bley bawak g kuliah kan lect tak prasan la aku tengah melayan citer kat lapt0p . hahaa askar aku nak beli sangat . tapi dah takde warna aku berkenan . kalau nak pegi la beli guna duit sendiri kan . so0 tak jadi la . g r0nda kat tempat lain lak . aku nak cari yang warna itam jew . mane la aku selera warna laen . at least merah la . sampai kat 1 tmpt nih ade warna itam n warna merah . askar pun nak la sesangat . aku nak yang warna itam tapi bintang purple yang tak bape nak menyelerakan warnanya . urmm tapi aku lebih prefer yang 2 daripada yang laen . teng0k2 balek ade warna merah gelap sket takde la men0nj0l sangat . el0k dah 2 .. 0k2 aku setuju tapi bile check balek . bley plak sebelah merah sebelah lagi biru . memang tak lah kan . so0 dah c0nfirm warna itam ! nak 0r tak ! seb baek t0ng2 . kalau aku bayar sendiri memang taknak beli lah .

ni la bendanya .. bapak besar . huhu

teng0k2 luar je dah gelap kan . yelah sampai tadi pun dah kul bape kan . dah maghrib p0wn . so0 el0k lah beransur balek . hihii . lupa lak nak amik gambar . yang dapat cuma gambar jambatan je la . cantek k0t malam2 . tapi kamera lak takde . hp pun jadi lah . cantek jugak k0t .. hahaa


jambatan sultan ismail - malam

penat la arini . baru jalan sikit lutut dah sakit balek . macam2 lah . huhuu





Thursday, October 13, 2011

selamat hari lahir l0ve .

hari ini hari lahir dia . hurmm .. sem0ga dikurniakan kesihatan yang baik dan kebahagiaan yang berpanjangan tak kira dengan siapa . asalkan dia bahagia . agak2 macam mana dia sambut bday tahun ni ye . dengan gf die ke ? ngan kawan2 ke ? papepun yang penting dia happy2 selalu dan harapnya tak pernah n takkan pernah lupa aku . mungkin kami xda masa depan bersama . hahaa lebih baik dia dengan 0rang yang dia rasa lebih layak kan . aku ni banyak sangat kekurangan . bukan merendah diri ke ape . tapi kenyataan . xpelah . aku lebih rela teng0k dia bahagia walau dengan sape pun . j0d0h tu kita xtau macam mana kan . sape yang tak harapkan 0rang yang kita sayang ada dengan kita sampai bila2 . tapi benda macam ni tak b0leh paksa . ada j0d0h ade la . kalau takde pun takpe . lama dah aku latih diri untuk terima sume ni .

pertama kali aku jumpa die masa 0rientasi kte0rg aku dah tau cuma dia yang aku b0leh sayang sampai bila2 . pelik kan . padahal tak kenal pun . huhuu . aku rase die memang langsung tak perasan aku . tapi aku dah ingat muka dia . huhuu pastu jumpa dalam clas . 1st clas aku ngan dia . 1st time aku bet0l2 b0rak ngan dia masa perjumpaan pertama kte0rg untuk exc0 k0lej . time tu kte0rg sama2 lambat n sama2 kena duk depan pintu n sama2 pakai baju purple . hihii aku memang dah tak endah la meeting time tuh . hahaa dah takde feeling . penat2 berkejar dari clas . tapi berbal0i dapat jumpa dia . (gediknye !) ade masa kte0rg rapat . ada masa kte0rg jadi macam tak kenal antara satu sama laen . hurmm .. tapi kekal sampai sekarang . alhamdulillah aku tak hilang dia ter0s . walaupun banyak kali aku sedih sebab dia tapi aku lebih hargai bahagia yang sedikit daripada aku nak ratapi sedih aku kan . tak berbal0i . aku tak pernah brenti sayang dia . malah sekarang lebih sayang lagi . atau lebih tepat CINTA ! . o0ppss~ setakat ni takda siapa lagi bleh buat aku lupa dia . (atau aku yang taknak ??) pape pun . aku d0a yang terbaek untuk dia n sume 0rang yang aku sayang . sekali lagi . 
SELAMAT HARI LAHIR L0VE !



(dah banyak k0t aku tulis pasal die . jangan muntah ye uo0ls~ huhuu)



Wednesday, October 12, 2011

alhamdullilah ..

syukur lah . akhirnya tahun ni at0k pmpn n at0k laki blah mak dapat jadi tetamu Allah . baru tahu semalam . tetibe jew . tapi takpe la . dah rezeki sape nak t0lak . niat dah lame . tahun ni dapat jugak . sekarang tengah kelam kabut buat persiapan . mane tak nye pegi 15hb k0t . sabtu nih . dapat tau 11hb . pegi 15hb . huhuu memang rezeki . takpe la . kelam kabut pun kelam kabut la . sem0ga semua urusan dipermudahkan . es0k kenduri kat umah at0k . eheh nasi ambeng lagi . ahad lepas dah makan nasi ambeng jugak . best2 . pape pn at0k2 . sem0ga semua urusan dipermudahkan . dikurniakan kesihatan yang baek sepanjang buat ibadah kat sana . sedih pulak rasenye . memang camni la perasaan bila tau 0rang nak pegi haji sebab masa kita pun entah bila . 

ermm masih ralat dengan keje kat Guardian yang senang2 aku lepaskan . adeh . kalau tak mesti aku dah keje sekarang nih . tapi masalah transp0rt la . masa pegi c0nfrim la b0leh . tapi nak balek macam mane . huhuu mst la keje 12 h0urs kan . tak pun kalau balek petang dekat2 maghrib pun bukan ade bas dah . gler nak naek bas malam s0rang2 . sedeh beb sebab memang aku nak sangat keje kat situ . ntah kenape tapi nak la . huhu . btw , thanks la fizan sebab 0ffer n very sad l0r sebab terpaksa t0lak . huhuuu abah pun cakap tak payah sebab masalah transp0rt . hurmm . myb next time . 


|still sad|

Monday, October 10, 2011

new l00k !

untung la jadi ikan aku .. aku rase mesti kucing dah jeles . macam2 dah aku buat kat akuarium aku tuh . hihii puas jugak lah abah aku layan kerenah aku . semalam dah beli lampu baru . lagi cantek dah sekarang . lagipun dah letak batu itam yang beli aritu . tapi tak cukup la pulak . kena beli dua plastik lagi la nampaknya . 3 plastik la baru cukup satu akuarium . batu besar sikit je kalau dah letak dalam akuarium . tapi bile letak batu besar baru la nampak penuh . akuarium besar tapi ikan chumi chiki jew . beli ikan baru jugak . beli 6 ek0r . 3 merah 3 kuning . sebab so far dah 3 kt yang mati . aritu tukar air . dengan penuh c0nfident aku tuang je sebaldi ter0s kan . dari el0k air dah kaler kuning jadi berkeladak la suma air . yelah suma najis dah naek sebab batu dah bertaburan . dah macam lepas tsunami je aku teng0k akuarium tuh . kesian sume ikan aku rase dah pening2 dah dengan suasana yang kelam kabut . tapi bila malam sume keladak2 dah turun nampak jernih la air . sekarang lagi cun sebab dah ade lampu . hihii tapi yang aku x sure tuh bape watt ek . makan letrik tak . kang tau2 terj0j0l lah mata bile dapat bil . huhuu pasni nak beli kadbard itam letak kat belakang akuarium n nak tambah lagi batu itam jadi penuh . biar la macam gua tapi bila dah bukak lampu siyes cun . hihiii


latest look . ( pedulikan cahaya flash kamera tersebut . )




setakat ni itu je lah yang aku termampu . nanti bleh tambah2 lagi . ni pun gambar baru je amik . pepagi bute nih takde keje . tapi bila dah gelap gelita nih pasang lampu akuarium nampak cantek k0t . nak amik gambar kamera tak canggih . 0k la tu k0t kan . asalkan nampak sikit2 . huhuu entah bila la aku nak puas . bila mak n abah dah tak nak bagi duit untuk beli benda2 yang berkaitan k0t . hahaha

Saturday, October 8, 2011

the making 0f ketupat .. again ..

tak puas buat ketupat masa raya kan . hoho0 takde lah . askar kecik aku kena bawak pegi sek0lah . ade pameran katenye . kena buat kuih . kena buat ketupat . dia dapat tema hari raya . peduli lah . yang penting aku dapat buat ketupat . semalam dah buat kuih arab . apesal ntah tak jadi pulak . kat mane silapnye pun aku tak pasti . yang pasti memang aku mengamuk la . hahaa sebenarnya jadi tu jadi tapi tak sedap macam yang sebelum ni la .es0k la sambung buat . giler ape nak 4 jenis . bley jadi giler lah aku . teheee~


itulah rupanya ketupar yang buat semalam . disebabkan daun pendek tak dapat buat ketupat yang aku slalu buat la . tapi yang bagusnya daun besar . dapat buat ketupat seperti yang diatas . hahaa tahu buat je tapi nama tak tahu . best buat sebab daun keras fresh lagi kan . dalam 80 daun mak aku amik tapi reject 2 sebab k0yak . hihiii tapi l0m masak lagi la . isnin ni k0t . rendam dulu . urmmm .. nak dengan lauk ape yer .. masak merah pun cun jugak .

Friday, October 7, 2011

dating ngn mak abah . eheh

hari ni sama macam 2,3 hari lepas in term 0f keadaan cuaca . sedih suram jer . aku tak sure la jerebu ke ape . tapi yang pasti matahari cam shy2 cat nak kuar . tetibe raya tot0 tu sangat best . bukan aku je rase . kucing2 aku pn dah berkumpul kat tot0 tuh .. siap berlagak anggap cam d0rg punye je . pagi2 dah dapat msj dr azie katenye xjadi plan nak kuar pagi nih . ape lagi makin sy0k la aku berguling2 dalam tot0 . tapi dengar je mak nak g muar . aku p0wn pe lagi la .. eheh . bersemangat la sket . ade m0tivasi untuk berganjak daripada depan tv . alamak hari ni ade Oprah ... xpe k0t . mst dah tgk punye . hahaa sedap kan hati . nak melayan Oprah 0r nak jalan2 ? hahaa 0bvi0us sgt kn . mst la aku nak jalan2 . dengan kelam kabutnye aku pun siap la . memang lumrah la kelam kabut tuh .. antara trademark aku . dengan c0nfident amik hp yg tgh di cas then kuar umh la . hahaaa bile check balek si0d k0t .. yang selama2 aku cas tadi tak masuk rupenye . budus bt0l ..dah tak pasalaku bawak hp mati kehulu hilir . aisey xdapat tangkap gambar . penat je siap2 . tau tadi aku pakai t-shirt ngn jeans jew (macam la ade lagi yang muat . hoho0) niat nye nak pegi kwsp ade bnde nak diuruskan . memandangkan mak ngan abah ni adelah yes pers0n . aku ajak la jalan2 . eyh mujur aku tak ajak pegi kara0ke tau . tak baek amik kesempatan . aku bawak la abah pegi tmpt barang2 dapur . aku k0ndem pasal abah nak beli periuk ter0s ilang m00d die . m0ny0k je . so0 aku pilih kan la .. hihiii ingatkan ni hati kering sangat kew ? takdelah .. aku gurau je ngan abah . tu pun terasa . huhuu takda hal lah abah . lagipun duit abah kan . akak tak kesah sangat p0wn . 

aku bajet jalan sampai kul 12 then bley la makan kat McD . lunch punya kan cam murah sket .tapi tetibe cam terliur nasi ayam g0reng pulak .. tempat feberet aku kat bustand la .. walaupun xbape nak sedap sgt tp mmg dr dlu aku suke makan kt situ . haha cane tuh ? lagipun murah lagi kan daripada McD tuh . stakat beli sundae je la aku . hihi at least dapat jugak .. makan kat bustand best ape ..  sekarang dah bersih el0k tak macam dulu nak lalu pun tak selera apatah lagi makan . sekarang makan pun dah tepi sungai muar (ye k0t .). tp byk pulak kedai yang tak bukak . takkan sebab hari jumaat . kedai yang biase aku pegi pun xbukak jugak . adeh . kena la makan kat kedai lain yang biase minum kat situ jugak . tapi rase dah tak sama la kan . lap0r hadap je la ape yang ade . lepak angin sepo0i2 kejap . then pegi teng00k kedai gitar yang slalu adik aku cakap tuh . ade gitar cun seyh . urmmm duit xde nak beli . sekadar teng0k je la yang aku mampu . huhuuu




menu kami .........


papepun yang bestnye date ngan mak abah makan minum suma tanggung .. hahaa tapi macam lah selama aku kuar jejalan nih bukan abah yang bagi duit kan . hihiii



Wednesday, October 5, 2011

latest ep0p !!!


 ep0p malay 25 .

ni yang latest . 25 .

dah dapat .. dah dapat .. ape lah yang aku gilerkan sangat ep0p nih . padahal sume benda dalam tuh kebanyakkannya aku dah tau . lagipun makin lama kandungan tentang k-p0p, j-p0p n laen2 b0leh cari kat internet je k0t kan . tapi ... nak jugak beli . sanggup tu cari kat merata tempat asal dapat . cepat 0r lambat tak penting la . asalkan dapat . c0ver kali ni FT Island pulak .. ade 2 band yang menyerlah dalam kp0p . FT Island ngan CN Blue . tapi aku lebih prefer CN Blue . tak tahu kenapa . FT Island pun aku layan jugak tapi tak segila CN Blue la . huhuu papepun kali ni Tanj0ngMas Giant yang menjadi pilihan aku . hoho0 . seb baek ade lagi . tu pun at 1st aku tak jumpa . azie jugak yang nampak . haha macam2 . dah terlanjur beli ep0p tuh (azie beli rapi) tanya lah pasal keje k0s0ng sebab ade nampak iklan kat luar kedai kan (k0n0nnye lah kan) . urmm .. cam tawar je aku tengok suasana dalam kedai tuh .. takpelah . ade rezeki dapat lah . kalau tak p0wn xpe jugak .. pastu azie g beli eyeliner ngn eyeshad0w . cantek jugak warna tuh .. huhu saje nak lelame sket dalam airc0nd sbb sblm tuh dah puas kepanasan tunggu azie interview kat kilang . o0ppss . heheee papepun .. ep0p memang feberet aku sekarang . akan datang tak tahu lak kan .. hihii l0m penah tertinggal isu lagi (kecuali raya aritu . tapi dah baca)

koleksi ep0p . ade beberapa isu yg tertinggal n ter'd0uble' .

 entah bila la nak st0p beli . mungkin suatu masa nanti . bile mak dah taknak bagi duit lagi . hehehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...