Friday, September 30, 2011

bz day .. 12 h0urs 0n d r0ad ..

takdelah 12 h0urs sangat sebab ade st0p2 jugak .. kemane pulak kali ni . asik jalan jew kan . bukan saje nak jalan2 (kununnya la) . azie ade interview la . destinasi kali ni DAMANSARA . urmm .. bagi mengelakkan keadaan trauma di Petaling Jaya berulang kembali . we decide to bring al0ng a buddies dat claim pretty sure kn0w h0w t get there . we took the nilai pajam exit which sh0uld be direct us to Damansara as fadli says la . urmmm .. kenangan sem 8 tetibe menjelma . i made my mind ! aku nak singgah nilai balek nanti ! but bef0re dat, we to0k l0ng r0ad as we rushing up to Damansara . really l0ng ... really to0k a while .. and suddenly ! alamak kami dah penah lalu la sebelum nih .. masa nak pegi PJ . tapi sebelum ni aku ngan azie amik exit t0l sungai besi . terasa macam lebih dekat . terasa je la . huhuu to be h0nest , even th0ugh we r n0t sure 0f the way but because we have fadli al0ng i think we pretty c0nfident t0 t00k any r0ad . sebab kalau harapkan kami berdua memang susah sikit untuk buat keputusan . hihiii . o0kay i can say dat t0day is a success in term 0f finding the place . masa yang ada digunakan sebaik mungkin dan sampai tepat pada masanya . and we als0 manage to g0t the car park in 0nly 10 minutes . its a big thing 0kay c0mpare to PJ . we have t0 w0ndering ar0ung alm0st 20 times and end up g0t n0thing .


sementara tunggu azie n disebabkan nak jimat duit parking , aku ngan fadli decide tunggu kat kereta je la . kununnya kejap je la macam selalu . aku pun dengan happynya transfer family 0uting kat harddisk azie . 0kay 30 minutes is pass .. stilll under c0ntr0l as we sat inside the car with0ut airc0nd . hoho0 ~ nak jalan2 pun tadi tak sempat nak teng0k2 kedai ape yang ade bley jugak jalan2 . tapi l0m bayar parking kan so0 tunggu hela dalam kete . bley pulak jejaka2 berbaju biru berlegar sambil mencatat sesuatu . o0kay thank g0d la kami ade dalam kete . kalau tak mau kena saman . tapi kan salah satu perangai 0rang2 kita ni . suka la arking suka2 hati . kallau kete kecik 2 memang la takdahal . kete kau dah la besar makcik . kene cium baru tau . sedap je arking suke2 hati . eyh 0rang lain tak0t la nak langgar mau kena bayar ganti rugi . sia2 jew . memang tak fikir 0rang lain bet0l la . aku pun tak ingat bape lama aku sauna dalam kete azie tuh . hihiii tapi yang aku pasti bile kami nak blah baru prasan yang sangat terkesan dengan kete yang parking dengan sangat berhemah itu adalah kami . hahaa dah satu keje nak mencari tuan punya kete . dah lambat time tuh .. terpakse la tebal muka ....


settle kat Damansara . aku dah tak sabar nak ke Nilai . tapi memang dah bajet tak sempat sampai 0n time . aku ingat nak sampai sebelum budak2 balek . kan hari jumaat balek awal . 12.30 dah balek . hurmm memang tak dapat nak jumpa semua 0rang la nih .. memang aku nak g sek0lah . nak jumpa budak2 n jumpa ustazah n0rizan n sir rashid . tapi call ustazah bleh pulak hp tertinggal kat umah kan . memang takde j0d0h nak jumpa la . sir tu aku dah paham sangat c0nfirm balek awal . yelah aku selalu tumpang die . 12.30 mest dah balek . sampai je kat pekan nilai tepat2 kul 12.30 . dengan hampa aku pegi je la kat bustand depan mydin mendapatkan apam balek feberet . seb baek bukak lagi . weho0 ! dah dapat apam balek . tertinjau2 teng0k k0t2 ade budak2 sk0la . huhuu ade yang duk meny0r0k . takpe2. memang d0rang taknak tegur . seb baek aku yang rindu . maka aku la yang kej0r panggil2 d0rang . jujur banyak nama yang aku dah ta ingat . yelah aku memang pelupa . tapi muka aku memang takkan lupa . hehee jumpa dah dak f0rm 1 n f0rm 2 . tggl f0rm 3 je . sebab slalu hari jumaat ni aku jumpa 3 f0rm ni je yang merayau2 sebelum s0lat jumaat . sbb dah tak nampak yang lain aku decide ter0s ke sek0lah la . k0t ade sesape . baru je nak kuar dari kawasan mydin lalu depan cend0l ramai lak dak f0rm 3 laki . aku st0p la say hye jap . tapi sume dak2 yang duk luar . b0rak jap . cantek je blah bley pulak dak2 yang duk asrama g tempat cend0l tadi kan . seb baek jalan za kalau tak memang aku berenti time2 jugak . huh ! tak dapat la nak jumpa d0rang  .

ni je dak2 f0rm 2 yang sempat aku jumpa . cikgu dak gemuk kan yunk .. huhuuu


 so0 aku ter0s tunjuk jalan kat azie ke SMAN . nak naek bukit jumpa dak2 seni0r f0rm 5 . seni0r2 ni dah tak kenal aku nampaknya (hadap lah kan aku pun dah kembang . hahaa) . tunggu bukak tingkap tegur baru kenal . adeh tau la h0t2 . kat belakang ade kete pulak kalau tak aku berenti b0rak jap . takpe la ter0s ke sk0la aku nampak dak2 perempuan . jauh tak perasan sape . aku lambai je la . k0t d0rang kenal d0rang datang la kat aku . Alhamdulillah .. ramai lagi yang kenal . yelah dah bape bulan aku tinggalkan SMAN tuh . tapi kali ni budak2 yang duk asrama la . budak luar c0nfirm2 la dah balek . tak ramai pun . beberapa 0rang dak f0rm 2 n s0rang je budak f0rm 1 . sempat amik gambar sket . nampak l0kman dak h0t f0rm 2 . dah terlanjur kami nak blah angkut sekali budak nih g masjid . hihii dengan yakin azie bleh melepasi traffic yang padat . phew~ bangga bet0l .... sekali lagi cantek je kete nak blah lepas dr0p kan l0kman nampak lagi dak2 f0rm 3 yang duk asrama . adeh .. memang takde luck nak jumpa d0rang . hoho0 . takpe lah . kira dah puas hati la kan ingat senang ke nak sampai nilai . sampai ke SMAN lagi . tenkiu sayang saya azie .. sebab k0 sudi bawak aku ke nilai . per0t pun lapa cari la McD . sume tringin nak makan kat situ . huhuuu . depan tesc0 bapak ramai giler . so0 pegi la yang dekat ngan tempat2 jual kain tuh . takde lah ramai tapi parking pulak . gler penuh k0t . dengan p0y0nye aku n azie dr0p fadli untuk cari tempat dulu sementara kami cari parking . gler ape parking jauh k0t . hahaa kte0rg parking kat area kedai2 depan McD tuh . phew~ cantek je aku ngan azie jalan g McD banyak pulak kete yang kuar . sigh~

azie . gambar aku tak sempat amik sebab hp mati bateri dah abes .

AZIE BELANJA MAKAN !! yeah3~ macih sayang  . hihiii makan je la kan 0rang dah belanja . Spicy Chicken Mcdeluxe ! ngeh3 .. c0me to mama ! selalu kalau penat makan berselera kan . tapi entah la benda feberet ade depan mata pun takde nafsu nak makan . masing2 muka cam dah melantak nasi satu dulang . hahaa dah aku pun memang ntah pape . bley pulak mase nak amik gambar hp tetibe mati kan . abes bateri . aku bley lupa nak cas . tak perasan pun dah 3 ari tak cas . hurmmm . takde gambar aku . huhuuu tapi takpe lah . jadi la ade gambar azie tuh . hihiii die watak paling penting ape . takde die tak dapat aku berjalan2 sampai damansara arini . tak sampai aku kat nilai . tak dapat g SMAN . tak dapat makan McD . hihii . nak amik gambar gne hp die pn tangguh2 sampai lupa . bagus la . huhuu . dengan per0t yang kekenyangan kami pn menuju jalan pulang . nak singgah s0lat kat seremban . kang surau R&R cantek . bley pulak leka berbual hoho0 cantek je terlepas R&R seremban . adehhh .. takpe lah . nak buat camne . buka bleh u turn . huhuuu


dah terlanjur kuar nih .. aku pn terpikir ape kate kte ter0s je jalan2 cari batu sungai . haha bukan ke sungai yer . tapi kedai ikan jew . tapi sebel0m tuh pulangkan balek fadli kat umah die . hihii lagipun azie pun nak beli ikan jugak . hihiii go0d3 . pasni kte akan bercakap pasal ikan jew .. die cari ikan aku cari batu . jumpa dah batu . puas hati dah . hihiii pegi macam2 kedai . kehulu hilir . nak cari hiasan akuarium aku la . kedai yang jual rm1 je dah tak jual p0k0k2 untuk ikan . uhuuu nak beli kat kedai ikan mahal sangat la . taknak ......... ! so0 beli batu ngan kayu je la. buat hiasan . jadi lah tu . duit pun tak banyak mane . beli yang termampu je la . phew~ teng0k2 jam tak sedar dah kul 6.30 k0t . dah lebih pun . dekat kul 6.45 . same mase cam kuar pagi tadi . so0 dah 12jam kuar . huhuu . so0 kami decide balek la . nak merayap mane lagi . dua2 pun dah merepek2 je .dah penat kan .. huhuu sampai tersasar jalan termasuk kat taman perumahan . hahaha tak jumpa jalan kuar . apelah . setakat kat bukit pun bleh sesat ker .. buat malu . huhuuu


bz day . penat tapi happy sangat !!!




Thursday, September 29, 2011

earph0ne 0h earph0ne ..

neno0 .. neno0 ~~~

ayo0 terbaek lah . disaat m00d aku tengah baek untuk bermain2 dengan air (basuh baju la) ade pulak yang nak buat lawak dengan aku . phew ~ bz day . kemas bilik . jahit baju sikit . betulkan beg . buat partiti0n untuk beg senang sket nak simpan barang . senang lagi nak cari barang kalau tersusun kan . sementara tuh basuh la baju campur ngan beg skali sebab macam dah kotor sangat . bau pun 'harum' hahaa . siyes .. aku dah check sume k0cek memang takde ape yang tertinggal . c0nfident la masuk dalam mesin basuh tuh . manual je . dua kali pusing yew .. agak2 dah berapa lama tuh .. ade la lebih setengah jam k0t . then spin sekali . xsempat nak bukak paip dah abes spin pulak . bilas dalam mesin je la sebab baju tak banyak . 0keh 2nd spin msukkan air untuk bilas . buat itu ini last2 smpai abes jugak lah aku spin . spin kali ke 3 untuk keringkan bet0l2 .. 0keh settle . mase nak sidai beg . kibas lah dullu . mak aih cantek je earph0ne aku melayang kan ........... huh ! macam mane lah 'die' boleh berada kat dalam beg tuh .. bapak lame terendam . sampai wangi earph0ne tuh .. siyes aku yakin earph0ne tuh bersih giler sekarang . hahaa k0rang tak tau camne remuk hati aku time tuh . sab0r lagi beb . buat happy je cam takde ape berlaku . lelame kering lah tu kan . kalau bleh guna lagi alhamdullillah . kalau takleh guna memang takde luck la . hoho0


pengajarannya kawan . laen kali kalau nak basuh baju, seluar 0r even beg . check dulu semua p0ket . SEMUA yerrrr ...... check skali lubang2 yg x sepatutnye .. k0t lah terselit kat layer bawah  beg ke kan .. (aku la tuh) kay .. happy2 selalo0 ~

Monday, September 26, 2011

papehal bagi salam dulu .. jgn maen redah je ye kawan2 ..

arini jalan2 lagi .. bkn main2 . tapi nak pegi antar askar aku yang s0rg ni buat kad pengenalan . mula2 nak pegi buat kat melaka . tapi tak jadi la pulak . so0 buat kat tangkak je la . 0k la tuh . asalkan buat .. bet0l tak ? dengan c0nfident kami pegi bertiga . sampai kat sana cantek je orang kat kaunter tu cakap kena bawak parent . mak atau abah . ah sudah .... kena balek amik ke ? huhuu bila call mak bagitau xpayah jemput . mak nak datang sendiri dengan abah . huhuu bayangkan lah kalau kte0rg jadi buat kat melaka . tak naya nak balek umah amik mak ngan abah . naseb baek ... ade hikmahnya buat tempat dekat tapi dapat lambat . hahaa sementara tunggu mak ngan abah kte0rg pegi la bank in duit buat budak baru masuk U tuh .. then tunggu balek kat pejabat pendaftaran tu sampai mak ngan abah sampai .. bila dah settle sume .. nak balek ? awal lagi k0t . ape lagi . marilah bersama2 kita berjalan2 . yeah !


memang takde laen lah yang aku tengok . shawl lah ape lagi kan . tapi aku memang nak beli tudung syria . nak pakai as inner . kira kalau pakai tudung bawal tuh xkan nampak lah leher . ni pakai tudung tapi leher pun nampak buat ape kan . so0 cari punya cari jumpa la tudung syria berlambak k0t . tapi .... aku nampak inner yang c0ver leher skali tuh .. mahal si0d . rm15 . disebabkan k0n0n2nye susah nak jumpa aku pun beli lah . dah la dua2 kain kualiti ntah pape . tapi aku beli jugak lah . ntah cane la aku bley beli . urghhh ! semua skali rm25 . mak aih telan air liur cam telan batu sungai rasenye . cukup la jalan2 . azie kena balek sebab dah tengah hari mak dia dah nak guna kete . huhuu sebelum balek .. pape pun kita minum dulu !!!!! makan xb0leh la . tak cukup duit . hihiii yang tak b0leh blah siap dapat sh0w free lagi . filem gad0h kat war0ng tu beb . real bet0l . ganas giler tuan kedai tersebut . huhuu

ni la askar kecik



tenkiu la kepada azie yang sudi menghatar askar pegi buat kad pengenalan . thanks to mak azie jugak sebab bagi pinjam kete . hehee

Sunday, September 25, 2011

depan rumah ada taman

tgk bwh ni !

kaler bl0cking x ? haha prasan !

katne la aku perasan dgn penuh berperasaan nih .. haha sblm 2 aku nk cter sket ape yg menyebabkan aku jd cm nih . hurmm .. cter die cm ni  .. (mcm la ade 0rg nk bce kn .. kesah ?) spatutnye hari ni aku dpt mkn ikan keli bakar sepuas hati ... but then ............. punye la dah bersiap2 . dgn penuh kemalasan sbnrnye tp disebabkan aku pikir pasal ikan keli bakar 2 xsemena2 jd bersemangat . tp kn .......... ape punye m0t0r la . m0g0k lak ngn aku . sampai hati bet0l . xkesampaian lah nk pegi . m0t0r x idup .. berkali2 dah cuma . puas dah nih . patah hati dah aku.. huhuu sedey beb . dah tr0s ilang m00d aku seyh .. tp el0k pulak abah aku bw m0t0r 2 idup laju lg . ape seyh .. dgn hati yg remuk dendam aku pn balek la .. bile msuk umh .. aku pun terpikir . penat k0t bersiap xkn nk bkk cam 2 jew . so0 marilah kte bergambar . yeah ! tgk laman umh el0k cantek je kn .. huhuu 0k da tuh . siap s0r0k2 lg xnk bg jiran nmpk gelagat b0d0h aku ngn salah se0rg askar yg tggl kt umh . puas dah aku berguling2 kt atas rumput smpai gatal2 badan aku pn blah la msuk umh . lgpn dah lapar . hoho0 tu yg penting !

perasan kuasa dua . siyes !

Saturday, September 24, 2011

panas bet0l !

haha .. bende b0d0h bet0l . bile ingat balek cm nk luku kpale sndri pulak . kesahnye cmni .. tgh hari td la .. bersiap sedia nk menambah lemak nih .. dgn pinggan yg penuh nk melimpah ruah aku pn menapak la kt dpn tv . bru nk merasa angin kencang kipas tetibe sume jd senyap sunyi . cett !!! bley plak xde letrik . agak bangang disitu yerr .. mula2 aku pikir la adakah kipas yg menyebabkan hal tersebut ? urmm xpulak . suis utama sume turun . 0kay redha la . 5 saat je k0t mcm slalu . urmm .. 5 minit k0t .. errr .. 15 minit k0t .. 25 minit ? 50 minit ? phew~~ setelah 5 jam ... aku masih lg menggelep0r kepanasan .. huhuuu time panas1 cmni lah bley xde letrik . (k0n0nnye larh !) urmm .. layankan aje . mcm2 cara dh aku guna utk td0 yg selesa . pasang tikar buluh pn x 0k jgk . (ade bg effect ke ? entah .) xbley tahan beb . duk luar je la . hurmm .. rase cm nk mandi ais je seyh .. bila nk dkt maghrib . dah ready sume lilin .. tetibe ............. !

tetibe bley dgr azan maghrib . aha ! cane bley dgr klau xde letrik ? tgk lampu jalan dpn umh . idup beb .. tgk umh jiran sblh terang benderang cam xde ape yg berlaku . satu tamparan yg hebat ! so0 aku decide suh askar2 aku try la tgk suis utama 2 skali lg . si0d !!!!!! bley plak suis utama 2 ke atas . sejak bile ??!! apakah yg menyebabkan semua ini terjadi ?? nape askar2 sume xprasan ??? (aku mmg la malas bab2 nih) hoho0 .. panas hati beb .. pastu cantek je la parent aku balek .. xsampai hati anak dara sume tggl kt umh bergelap (kununye..) . mak pn relax je ckp ingatkn dah ade letrik relax je la bwk m0t0r . skali tgk2 umh sndri yg gelap . hahaaa maklumlah umh ujung dah sedap ati ade letrik tgk2 umh sndri gelap gelita . klakar la . k0rg xrase klakar ke ?? lantak lah . haa maka berusaha la semua memerah 0tak memikirkan penyebab kepada semua nih . urgghhh ! ble bkk plag peti ais . maka idup lah semua lampu yg ade . yg kecik smpai kebesar . beng0ng bet0l peti ais . kau rupenye penyebab gl0bal warming nih !!!! hurmm .. tp nk salahkn die pn xbley jgk .. peti ais dah uzur .. nk s0und suh tukar baru lah tuh . mmg dah xguna skrg nih . tggu mse je la nk tukar nnt . eyh bukan2 . tggu duit . entah bile la ..

m0ral 0f da st0ry jgn nk redha sgt klau ade pape bnde jd . kne siasat punca asal usul kejadian (dah lebey ..) .
mmg lps ni maap ckp la mmg aku akan alert gler beb . gler ape panas k0t .. mandi pn xeffect pape .. xpela .. kenangan yg xsepatutnye terjadi .. hahaa dah la ari last br0adband . urmm .. ni saki baki je la .. 




bak kate azie .. teheeee~





Thursday, September 22, 2011

hari yang tak brape nk disangka2 .. gurlp !

ingat kn arini cuma 1 lg hari yg memb0sankn .. tp 1 msj mengubah segalanya .. hoho0 .. siapakah gerangan pengirimnya . plan asal cuma nk pegi PPD .. amik b0rang katenye .. eheh .. kuar dlm kul 11 . seb baek naek m0t0r . aku dah nekad klau nek m0t0r byk sket tmpt bley pegi . xperlu risau sgt parking cuma yg agak haru adalah matahari yg d0k sembunyi ja dr pg . urmm .. mendung dah berlapis2 . aku suh azi bwk kete . tp bet0l jgk ssh parking . xpela m0t0r . lg bebas . maka menuju la kami ke Bandar Muar yg sgt kami banggakan itu .perjalanan arini sgt lah lancar . sgt jarang jmpe m0ment cmni . seri0usly hijau sepanjang jln . tp bgus jgk rasenye klau st0p dkt 1 trafficlight pn sgt berkemungkinan akan kuyup la .. bet0l2 smpai muar gerimis dah turun sket2 . seb baek la x lebat . 0kay pegi PPD amik b0rang . pastu g pjbt buruh nk uruskn pswrd j0bmsia die . then disebabkan kejap je urusan arini aku pn ajak die ke KWSP . nk amik b0rang jgk . utk claim yuran adik aku . ramah bet0l 0rg kt kaunter pertanyaan skrg nih .. nice~ xmcm yg dlu .. 

aku dgn penuh gaya berangannyew . haha


keluar je dr KWSP .. hihii agak2 ape yg kte0rg nmpk ?? yeah kaler merah . agak mnggigil tngn (aku la) . hurmm tp mmg aku dah jniat nk ajak die klau kte0rg naek m0t0r . tp azi pulak yg ajak dlu l0m sempat aku bkk mul0t . maka , kami melintas la menuju ke bngnn c0nd0ng muar tuh .. hihii siyes nmpk c0nd0ng .. ble tgk2 .. urmm .. xde pilihan dah . kne beli jgk . hihii xpela . skali skala . mmg trauma la kn utk 0rg kedekut mcm aku nih . tp azi punye pasal aku sggup beli . die amik new y0rk cheese . aku lak amik ch0c0late indulgence . aku biase jgk mkn yg nih .. tp xde la kerap sgt . harga tuh bg yg biase mkn secret recipe tau la kn .. amik 1 slice je la .. mhl2 x mampu . huhuu lgpn bnde sedap berbal0i klau mhl .. (hihi ayat c0ver) hoho0 .. lepas kuar dr situ ehem3 KAROK !!!! yeah ! menuju la kami ke giant .. cm lebih s0pan tmpt 2 kn . sesuai la utk kami berdua shj nih . time 2 pn dh gerimis2 sket . redah je la . ble lg . huhuu arini sume agak sp0ntan la (kununnye ..) 

NewyorkCheese n ChocolateIndulgence


smpai giant g carik air dlu . itu penting yew . huhuu yelah kate pn nk lepak kt tmpt kar0k tuh .. aku xbpe ske pegi utk 1,2 lgu jerr . biar smpai puas bru la best . biarlah xpandai nyanyi pn asalkn dpt menjerit2 . hoho0 . harap xramai sgt 0rg dgr la . hahahaa ble tgk2 blek upenye klau weekday ade pr0m0si free 1/2jam klau amik yg 1jam . heh ape lg . amik la 1jam tr0s . agak berbal0i sbnrnye klau pndai plih timing lagu . huhu maka 1stengah jam la kami men'sumbang'kn lagu . puas ke 1stengah jam ???? agak2 ??? ahaaaaaa .. mustilah tidak ! maka tambah lg 1stengah jam . hik3 . kali ni kt bilik VIP . lgpn bkn ade 0rg . klau awl2 amik blik VIP pn xpe . lg selesa . mula2 ingat harga laen sbb 2 x amik . hihii padahal same jew . apela aku nih klau tau awal2 dh mkenapak kt bilik yg sgt selesa tuh . besar pn besar . t0uchskrin tp yg pling penting mmg tv yg besar lah . terbeliak mata . ade s0fa lg . bley baring2 . then bilik blkg pulak tuh .. hahaa lg ser0n0k la kami men'sumbang'kan lagu . huhuuu sedar xsedar dah 3jam kte0rg kar0k . mak aih ... gler larhhhh .......... ingat nk smbung lg . TAPI ............... bajet dah abes lah ! hihii lgpn dah lewat sgt . l0m s0lat lg . huhuu


kami yg terperap 3jam .


abes lagu yg last kte0rg pn blah la . kang ade lak 0rg yg ketuk tnye x reti blah kerr ? hoho0 g s0lat jap pastu lepak dlm surau kejap then mendep0sitkn smthing kt giant . eheh paham2 larh . 0tw ke tmpt parking nmpk ade tmpt jual p0k0k bunga . ade 0rkid ....... hihiii mcm2 bnde laen ade . tp tgk je la x beli . seb baek xde duit lg kn . klau x ntah bpe byk aku b0r0ng . dah puas kt situ tr0s je la kt tmpt pasrking . mkin lme mkin ntah kemane2 la nnt .  sblm balek tringat pulak yg kek masih lg berbaki . nk g la astaka kt luar giant tuh . sekali tgk bapak ah tggi gler l0ngkang . xbrani la nk menyeberang . tggu yg spatutnye agak jauh . maka lupakan hasrat n amik keputusan utk duk je la tepi l0ngkang tuh . pemandangan pn n0t bad . xde nmpk ape yg xsepatutnye . hihii maka sementara mensettlekn kek itu secara xsengaja terb0rak byk lak . hahaa mse 0tw blek nih aku bleh la pulak terpikir sesuatu kn . sp0ntan lg . 

aku : "azi j0m mkn kuetiaw !"
azi : "0k!"

hahaaa .. dah mkn lg .. lapar k0t .. ingat kek cukup kew ? huhuuu maka kuetiaw pedas lerr ... seri0usly gler pedas 0k . mne dpt cmni kt t.malim mahupun nilai . kt j0h0r je k;au mntk pedas mmg silap la . gler pedas die kasik . hihii tp mslhnye skrg ade mslh pendengaran k0t . terang2 aku mntk air suam . AIR SUAM yerr ... azi pn dgr . sudahnye ape ? nescafe suam . hahaa nk tergelak pn ade . tp azi ckp minum je la nnt die byr air . duit aku mmg ckup utk kuetiaw ngn air suam jew .  adeh dgn pedasnye .. berasap kpale . biasenye klau aku rase pedas mmg dah gler pedas la tuh . xpasal aku ngn azi diam seribu bahasa . xbyk ckp pn . pedas sgt kn . hiihiii bru la nikmat beb . mse smpai dah perasan sbnrnye .. perasan ape ?? at0k azi la ade kt situ .. ngeteh la katekan .. hihii kte0rg duk blkg sket dr die . xdela die prasan sgt kn .. tp reaksi at0k azi mmg the best la time nmpk kte0rg . hihiii azi pulak dgn selamber suh at0k die blanje . tringat lak ngn at0k aku . slalu pn klau terserempak ngn at0k mse minum kt kedai mmg senang hati la .. mst die yg akan byr . hihiii thanks la ye at0k azi sbb blanje kte0rg . huhuuu tenkiu so0 much !!! sekali tgk jam dh lewat gler daaa.. kul 5lbh .. seb baek mak xde krdt . klau x mst dah call byk kali . kuar kul 11 kul 5lbh xsmpai2 umh lg . hihii maka balek lah kami .. yela suasana yg hening sejak pagi sape sangka dah nk lewat ptg . smpai umh mak dah sengih2 . hihiii 

kunun berlagak cm kt camer0n . hahaa

sekian lah aktiviti utk hari ni . thanks azi sbb ajak aku kuar walaupun xsangka byk bnde yg kte buat arini . hihii
xde ape lg nk cter k0t .. cm dh ckup je semuanya . huhuu had a great time 2day . h0pely 2m0rr0w 0nwards to0 .

Wednesday, September 21, 2011

aku rase ..

sejak jd gem0k ni aku rase leher aku makin pendek .

Tuesday, September 20, 2011

j0m berenang2 .

sblm raye aritu dah prepare akuarium . saje jew . sbb sblm nih tetibe la sume ikan mati . adeh . seb baek ikan biase jew . klau yg mahal mau meraung beb .. mse last sh0pping utk raye dah ready rm10 utk ikan sahaja . dgn kepakaran aku merangka kewangan (kununnye la) aku beli tepat rm9.50 . hihii xsangka pkai pilih jew . ikan pn yg plng mahal aku pilih seek0r bru rm1.80 . hahaa sbb 2 aku bley beli byk . adelah dlm 12 ek0r .  tp bile smpai umh tgk alahai akuarium je besar . ikan xnmpk p0wn .. men ny0r0k2 jew . bile time mkn bru la sume muncul . pandai bet0l . tp kn seb baek ade 1 jenis tu wrna jingga k0t . menyerlah kau . mujur beli 3 . nmpk la sket .. yg laen tenggelam .. aku ingat nk beli mcm2 perhiasan letak dlm akuarium tuh . yela nmpk k0s0ng jew ikan pn kecik2 .. TAPI . cm biase la .. mahal2 .. hoho0 . klau 0rg n0rmal myb rse biase je harga . aku xsampai hati nk membayar . hahaa . aritu tgk blek kt kedai laen cntek2 . nk beli syg duit . nk beli pk0k lg . plastik je la . tp 1 rm2.80 hoho0 . mst k0rg rse murah kn . tapi aku rse mahal sbb sblm ni aku beli kt kedai rm1 . sekali 3 aku beli . bru rm3 . so0 yg kt kedai ni beli 1 sme harga dgn beli 3 kt kedai rm1 . hihiii aku nk beli ? mmg tak la ..


suasana yg agak berantakkan ..

dah la nk mencarik batu sungai langsung xde . raya rmai 0rg guna k0t . satu kedai pn x jmpe . yg ade guli n batu warna warni . n0t my taste la beb . seb baek balek umh g0dek2 tgk2 ade upeye batu . tp kecik2 la . bile ntah beli . xingat lak . smlm abah beli 3ek0r lg ikan . besar sket . mahal la klau nk dibandingkan dgn ikan yg aku beli . hihii tp aku cm kejam jew rupenye . huhuu . dah la ganas . abes la sume chumi chiki kne kejar . haish~ pastu mngkuk2 yg dh aku setting pn dilanggarnye . bpe kali dh betulkn .. phew~ tp gmbr akuarium nih sblm kedatangan ikan2 bajet hebat tuh .. 

urmm .. trase nk beli akuarium yg cute je tuh .. siap lighting lg .. TAPI mahalnyew .....................




tumis aje la ..

nk k0ngsi smthing yg mmg aku gler .. ntah mne aku belajar . rasenye pakai try n err0r jew . mmg aku gler bnde nih .. dpt mkn ari2 pn aku xkesah . dlu mse bljr 0rg slalu suh aku buat . aku buatkn je la .. best ape tgk 0rg laen mkn mskn kte .. hihii xde pape rahsia cuma ikhlas mse masak jew . sume pn jd 0k .. hihii ckp mcm hebat sgt . padahal lauk biase jew . tp pg td sementara tggu mak abah g bli brg disebabkn lapar mlampau aku buat la bnde nih .. n mkn dgn 0ne 0f my fav jgk . sayur BAYAM !! yeah !! arini dpt mkn mknn fav aku sumenye . syukur lah masih diberi peluang . ble sp0tan tnpa perancangan mmg serius la jd ape yg aku nk buat .. hihii mkn dgn ns panas 0r sejuk best wo0 ... lbh2 lg klau time gler lap0r .. mmg sesuai gler . silap smpai 4,5 kali tmbh . aku la 2 0rgnye . xtmbh nasi 4 kali mmg xsah . aku sbnrnye xtau nmenye ape .. masak n mkn je la . 2 yg penting . huhuu


inilah die ..


cane nk buat ?
cani la .....

-tempe+bilis+kacang (g0reng smpai garing)
-tumis bawang merah+bawang putih+halia+lada+garam smpai naek bau
-masukkn asam keping+air rendam asam keping . masak smpai mendidih
-masukkn gula . tggu smpai pekat sket
-masukkan tempe+bilis+kacang td . gaul sekejap n b0leh diangkat .

try la .. bley gian k0t .. (sukatan sume sukati jew eyh) hahahaa

Monday, September 19, 2011

smbut bday aku, adik aku .. n at0k aku jugak . hihii

menu f0r t0day is my fav .. heh TOMYAM . ujan2 k0t .. sgt la ser0n0k menikmati t0myam panas .. pergh.. gler weyh ... ntah bpe mngkuk la aku mkn .. smpai senak2 per0t .. hoho0 .. adik aku ajak kwn2 die .. aku xtau nk ajak sape . azi lak xjd dtg . klau x aku sumbat t0myam byk2 kt mul0t die. hihii xbrape pedas sbb lada beli sket .. huhu tp xpela . sian lak anak 0rg kn .. kang x pasal ade yg cirit birit x tahan pedas . 0verall aku puas ati la jugak .. dah dpt t0myam kn . diam2 sudah . hihii . lgpn abah beli kek k0t . c0kelat lg . tp pelik ade rase k0pi . myb c0kelat krim k0pi k0t ... aku pn xsure la . mkn jew . start lmbt sket la dlm kul 5 k0t . ala budak2 pn xbley lari balek sbb ujan . ngeh3 . terpaksa la d0rg stay jgk .. tggu at0k aku la . lmbt sket .. mak suh tggu sbb nk celeb bday at0k skali . smpai2 jew tgk ade bwk kek .. hoho0 ade 2 kek beb . g00d2 .. tp kek pandan la . huhu blasah je la . bnde dah ade . hik3 .


p0t0ng kek aku (shawl bru tuh .. hihii)

hadiah ? aku anggap la sume shawl2 yg aku beli 2 hadiah dr mak n abah . hehee kek pn .. t0myam pn .. mak abah sihat pn .. sume hadiah utk aku .. syg sume !!!

Sunday, September 18, 2011

aku yg dah 23 tahun idup !

macih mak abah . klau xde mereka maka mungkin x wujud la aku . arini xdpt la nk jln2 ngn azi . ntah ngn sape azi hang0ut arini kn . hihiii even arini bday aku . tp bgun cm biase je la .. settle kn hal adik 1st time nk blek k0lej . 1st time nek bas ekspress . hahaa .. kusut bet0l mamat tuh . so0 cm biase la aku ni kn mmg ske kelam kabut . hari bermula dgn tenang . tp ble dh menginjak 2,3 jam lps bgun mmg dah serabut la ... bz buat itu ini tgk2 alahai dh kul 9. janji ngn azi 9.30 . maap la lmbt sket . hihii kul 10 bru aku suh die dtg . arini dah p0mis ngn azi nk tl0ng die .. haha tl0ng la sgt .. aku dah s0und awal2 tp die ckp xpe . aku mne la tau bergambar . ekpresi muka pn cm kayu .. kayu lg cun aku rase . die bljr nk handle kamera mhl tuh .. aku j0in la skali . dpt lepas gian . hihii

aku yg kunun2 cm pandai . (bukan kamera aku)

mmg failed la td . laen kali bwk 0rg laen ye azi . bkn xnk tl0ng . tp mmg aku  xpandai .. hihii bab2 bergambar mmg bkn aku la .. lepas dh puas berpanas ape lg per0t lapar la . hurmm .. ahad beb . xbyk warung bkk . kunun nk jimat duit la . yg aku pulak mmg terbaek la . purse bley tertinggal .. hahaa mmg nasib . seb baek bkn aku bwk kete . klau x kne ade r0adbl0ck mmg sia2 je la . ingat nk blanje azi . yela bday aku . tgk2 cm biase la . die yg blanje aku . hahaa . macih syg . sian lak die x jd mkn kt warung . aku tringin nk mkn ikan keli . tp klau aku bwk duit aku mmg nk mlantak mcD . tp xde rezeki la pulak .. r0nda2 azi ckp nkmkn mee bandung . aku nk mlantak char kuetiaw lah . murah pn murah sedap lg . huhuu tp tmpt 2 tutup la pulak . dh la xbgtau . duk tgk 0rg2 rmai msuk kedai muka slamber je tuan kedai . adeh sedeh la k0rg nih . maka kami pn blah la dgn hati aku yg sedikit bengang . last2 kfc jugak yg kte0rg pegi . 2 je yg paling dkt ngn warung td . yeah2 azi blanje .. ngeh3 . suke3 .

besar ayam tuh .. semp0t k0wt nk abesk



lepas mkn kenyang per0t . ( hihii ) kami pn balek la .. dah lmbt. azi spatutnye kne g 0pen h0use umh mkcik die .. die ajak aku skali . pegi je la . mkn free kn walaupun dah kenyang . tp sblm tu cuci mata dlu .. mak aih byknye shawl .. dh lme sbnrnye aku x g k-mall nih .. tp harga die mak aih cm mhl la pulak .. urmm xpe2 . len kali bley dtg . bley tahan byk pilihan . 0keh2 puas tgk2 (tgk jew nk beli xbawak duit . ade sp0il !) lepak kt umh at0k azi dlu sblm g umh mkck die .. ehem2 .. ade satay yew .. huhuu tp malu la pulak x pakai bju kurung . urm xpela .. mkn jew .. buat muka tebal . azi kn ade .. hehee lepas mkn balek lah . p antar brg ke umh acid jap . then azi antar aku blek . urmm dah sedap2 aku terguling2 kt umh cantek je azi msj ckp purse trtinggal dlm beg aku .. hahaa dah berjangkit kt die pulak . siyes aku x ingat .. hiihii menapak la die ke umh aku utk ntah yg kebrape kali .. skrg dah x rase jauh umh die ngn umh aku . hahaa


antara yg smpat aku sebat . hoh0

pape pn .. had a great day.. l0ve u azi .. hihiii thanks utk semuanya .. kau byk gler tl0ng aku .. teman aku kesane sini .. aku byk gler susahkan kau selama kte kenal  nih .. s0ry la klau aku ade terkasar bahasa ngn kau eyh .. tersilap kate buat kau kecik ati kew .. mul0t aku mmg jahat sket .. papepn aku d0akan kau cpt dpt keje (aku p0wn hihii) thanks n l0ve u so0 much !

azi n aku

sekian .. phew~ what a day ..

Saturday, September 17, 2011

ketupat 0h ketupat

mmg serius xpuas mkn ketupat sndri mse raya hari tuh .. aku pn xberpeluang buat byk2 mcm selalu .. aku tau la jgk buat 4,5 jenis ketupat . best wo0 .. rugi sape xtau buat . hihii tp raye aritu bz buat biskut la .. huhuu .. mak abah aku pn sme .. d0rg bz settle2 mcm2 kt umh at0k2 aku . smpai jarang2 berada kt umh sndri .. tp arini berpeluang buat sket . aku buat 2 jew .. pastu td0 jap . bngun2 tgk mak aku dah settle kn sume . hahaa tp mse raye dah puas la rebus . so0 bg la mak aku lepas gian . tp xde la buat byk sgt .. sket jew . lauk pn biase2 jew . kari ayam ngn tumis soon tauhu kering jew . jadi la kn .. sedap jugak .. hihii ble dh siap msk tgk2 xbyk jgk .. bngkus utk at0k n pkcik tgk2 alahai ckup2 mkn jew . xpela berk0ngsi rezeki dg 0rg lg baek drpd b0l0t sndri . xmampu nk bg duit . msk byk2 sedekah kt 0rg je la yg termampu .. huhuuu


antara ketupat yg tinggal .. yg laen dh selamat smpai kt per0t . hihii

p/s : 2 0rg yg mmg aku nk sgt rapat tp xdpt sbb aku malu sgt2 .. huhuu aku takut d0rg xdpt trima aku seadanya .. tp skrg s0rg dh kawen n s0rg lg dh bertunang .. urmm  mmg bkn j0d0h aku .. d0rg dh jmpe bahagia d0rg sndri .. bgus la . mmg la ralat tp klau dgn aku x tentu  lg bahagia kn .. tahniah la utk k0rg berdua . k0rg mmg baek . h0pely bahagia selamanya .. aminn .. (aku tau mmg xde kne mngena tp tetibe je trase nk menti0ned . hik3)

Friday, September 16, 2011

yeah !!! beli shawl !!!

arini kn jumaat .. dh seminggu aku tggu arini .. yela x jd g KL kn .. kecewa mmg la kecewa sbb byk dh aku plan . mmg ni la yg mls nye klau plan . cnfirm mmg yakin 100% sure xkn jd pegi punye la . so0 xdpt g KL aku cr je la brg yg aku nk kt sni je . lg murah la k0t walaupun xbpe byk pilihan kn . hadap je la .. asalkn dpt .. aku mmg nk beli shawl byk2 . yela duit raye aku pn xde buat beli brg sgt cm adik2 aku yg laen . so0 lepas marhaban td dlm kul 10 la aku kuar g pasar lambak . nk g pasar mlm pn xbyk pilihan . bpe je yg ade . so0 dgn penuh harapan aku pegi la menuju g bukit gmbir . huhuuu mak dah kasik duit smlm . so0 kte sh0pping la dgn senang ati yew .. tp ble pk2 balek mst rmai 0rg kn . arini kn cuti sk0la sbb hari msia . ade smbutan hari merrdeka/hari msia skali . tp ble smpai pasar lambak xde la rmai sgt . cm biase jgk .. huhuu jln2 dpt jmpe 1 warna biru . cntek . ade yg lg cntek tp cm aku xkn pakai jew . cntek wo0 k0mbinasi wrnanye . tp mmg serius la aku xkn pakai . so0 beli je la yg agak2 akan dipakai . hihii so0 biru la yg mnjadi pilihan .


inilah hasil utk hari ni ..

fav aku yg wrna merah itam tuh .. hihiii mmg dah lme cr cm tuh .. lepas dah geram aku . len kali bley beli lg .. hihiii

marhaban budak sek0lah .

pagi ni ade marhaban bdk sk0la adik aku . urmm budak2 kn .. punctual d0rg nih .. 7.30 dah terpacak kt dpn umh aku . umh 1st la katekan . but then still la kn start lmbt . k0rg rse sbb ape lmbt ? hahaa .. yg tua2 la .. ckgu2 kul 8 la bru smpai . sibuk kt umh k0t .. budak2 yg kne tggu smpai mrayap2 ntah ke mane . menu utk pagi ni nasi lemak . hoho0 dah lme x mkn ns lemak yg msk sndri . slalu beli jew . aku tlg prepare mlm smlm je la . pg2 td mak masak nasi aku x j0in . cm mls lak . prepare tmpt pn tlg sket2 jew . saje nk suh anak dara yg 2 0rg tu lg tl0ng . dah nme pn dak2 sk0la die . ble lg nk tlg mak kn . hoho0 so0 aku menyedapkn diri td0 la . ble bgun dah tggl sket2 je yg kne settle kn . adik aku ckp x ramai sgt dak sk0la . lgpn kecik2 je kn dak2 skrg so0 f0kus kt dlm umh je la . kerusi sume bwk kuar umh . sape yg tringin duk luar mmg sgt dipersilakan . hahaa kemas bt0l susun brg sume dah mcm set buffet .

cantek je susun ..

maklumlah umh kecik je kan . so0 kne k0s0ngkn la umh atas nih .. xkn nk suh bdk2 duk luar pulak kn .. sian d0rg . kecik lg . klau dh besar len cter . hahaa mula2 nk buat mcm tahun2 lepas bungkus siap2 mcm kt kedai tuh .. ntah la tetibe lak nk hidang cmni jew .. tp nk ble kerusi sume letak kt luar nmpk luas pulak umh .. huhuu kn best klau cmni .. tp kang lelame saket bdn pulak . xpn 0rg2 tertentu lg la xnk naek umh aku sbb xde kerusi nk duduk . hihiii

nmpk luas kn .. haha

luas la sket drpd biase .. mmg nmpk gelap sbb hp aku nih xcntek klau amik gmbr dlm tmpt yg malap2 nih . tp at least  nmpk la jgk kn .. hihii lgpn marhaban 2 kejap jew . bkn lme pn .. menyiapkn yg lme tuh .. huhuuu 

btw, arini birthday adik aku yg last tuh .. 
HAPPY BIRTHDAY NURUL NADIAH BT MAAROF !!!

Thursday, September 15, 2011

suasana hari raya

sesaje la b0ring2 .. m00d raye lg kn .. jgn byk s0al . aku bru lg .. mmg x pandai pn .. hoho0 maap kalau sumbang .

video


nnt aku try upl0ad lg mne2 yg x brape nk sumbang . hihiii

p/s : suara aku mmg minie m0use ..

recap balek . (bukan salah aku !!!)

hoho0 .. aritu mse lyz dtg umh xingat nk amik gmbr guna hp sndri kn .. 0keh kak lin dah tag gmbr kami .   hihiii .. jujurnya apa yg aku pkai time 2 mmg rembat je dlm bilik . ape yg ade je aku pkai . sbb baju yg spatutnye dah dibuka balek disebabkan lme sgt tggu rimas lak rasenye . klau nk diikutkn umh aku senang je nk cr . cuma bkn duk taman la . taman lg ssh nk cr (myb sbb aku x duk taman k0wt) . umh kmpung je jgn terperanjat lak lyz ngn family die . asalkn smpai .. tetamu tuh .. bwk berkat  . thanks lyz n family sbb smpai jgk kt umh aku nih .


lyz n me n als0 cik ijau


klau tgk bet0l2 nmpk gem0k gler aku nih kn .. hahaa bley tahan la . tp baju yg aku pkai 2 menjadikn aku LEBIH gem0k drpd biase .. hihiii tdung pn rembat je . pakai sarung je yela tau2 da nk smpai . bkn nk s0und awal2 . eyh ade awal cuma xsangka awal sgt . xpn2 . salah lyz sbb die kurus sgt . hahaa jd aku nmpk la cm bes0r sgt kt situ kn . hahaa sbnrnye ade 1 gmbr je yg aku smpat amik . gmbr cik ijau jew . sape cik ijau nih (aku saje pggl cik ijau . hoho0) cik ijau adalah seek0r IGUANA . hehee besar dh die . tp still lemah semangat la . hahaa

ni la .. KEPALA cik ijau . die pemalu .. ehek


0keh sekian lah . nk tnjuk gmbr ni jew . hoho0 .
h0pely dpt jmpe lg pasni . cik ijau p0wn . m0ga2 dpt jmpe ble die jd gler bes0r nnt . ehek !

Monday, September 12, 2011

m0st mem0rable ..

dari kecik smpai la skrg nih .. walaupun mul0t aku ni kekadang 'agak berbisa' (kadang2 je yew) tp ade la beberapa bait2 ayat yg aku ingat smpai skrg . mmg la aku cuba lupa . tp kdng2 tu bley plak tetibe je terlintas kt kpale ni ha . walau mcm mana pn sblm pape aku mintak maap la kpd insan2 yg berkenaan yew . aku tau ade jgk 0rg2 yg tersinggung dgn kata2 aku . maap la byk2 yew . kdng2 0rg ingat aku ni pendiam . aku diam tp aku memerhati . mne yg x kena mmg la aku s0und . samada cara kasar atau pn sl0w2 . huhuuu aku pn xmkn ati sgt la klau ade 0rg buat cm tuh . sbb aku pn cm 2 jgk perangainyew . ble aku dah bersuara 0rg jd x suka pulak . dah xnk kawan .dah slame ni puas tgk aku diam kn . cm sia2 lak suh aku ni byk ckp . xpela . nak buat cmne dah 0rg xsuka . kawal sket la . kang 0rg ckp mul0t jahat sgt pulak . hoho0

0keh2 .. j0m start cter . (k0rg start bce) 

yg ni mse aku sk0la rendah . bru lepas exam PTS . aku g la umg s0rg hamba Allah ni .. ditanya aku mcm2 s0alan yg berkenaan . dia jga exam jugak . so0 die tau la k0t . (katenyerr) aku ni pulak dah mmg jenisnye sejak tadika mmg xske nk ingat2 blek pape s0alan pn lbh2 lg ujian 0r exam . tnye aku mcm2 . aku blasah je la jwb ape pn . lgpn aku bkn dgr sgt pn ape die ckp . die ckp byk la jgk yg salah . 0kay ayat yg xbley tahan . " alah kalau mcm ni la xpayah berangan . takkan dapat punya " 
last2 cuma 2 org je yg dpt dlm clas aku . huhu xde resp0n lak die time tuh . seb baek die ckp lps exam . klau sblm cnfim la aku akan buat smpai fullmark . huh !

sk0la rendah jgk nih . aku msuk pertandingan mengarang . ade ckgu yg jual nme aku . aku xbpe nk pn . lgpn xrapat ngn ckgu yg handle . tp suprisingly dpt s0alan senang . serius aku bru buat karangan yg hmpir sme . kunun cnfident la . sl0t aku pagi . so0 settle cpt . ckgu yg handle 2 siap suh aku blek . 
" xpe . saingan arini sengit . byk sk0la bgus2 . awak pn bkn pilihan . balek dlu la ye . nnt lps penyampaian hadiah bru sy bwk budak2 laen balek " 
lbh kurang cm 2 la .. aku geram sbb 2 xingat sgt . tgk2 perhimpunan isnin tuh aku ni nga leka handle kaset utk lagu tetibe kne pggl time upacara pnyampaian hadiah . terkial2 . syukur alhamdulillah . ckgu tu xtgk pn muka aku . 0kay xpe . sy bukan pilihan kn ckgu . nway thanks la sbb sudi bwk g prtndingan tuh .

ade lg yg agak pedih tp lg pedih sbb aku x bley nk menjawab . phew~ sian lak kt mak nnt . klau ikutkn hati mmg aku snggup brgaduh . yelah disebabkn keadaan aku yg semakin mengembang nih . agak malu jugak la nk jmpe 0rg . lebeh2 lg klau family sndri yg ckp2 . mngkin la pada k0rg 2 bergurau tp agak2 la kn klau bercakap . klau aku mnjawab tau pulak melenting . yelah aku gemuk . tp biarlah tandanya rezeki murah 2 . drpd yg kuruskering kesiann je kn x ckup mkn . aku sedar la aku xde kete . kdng2 trpaksa tumpang 0rg .
"kne isi minyak nih . kete berat mkn minyak tau "
0keh . agak2 perasaan kau 0rg ?
"cmne nih ? kete dah senget ? "

yg ni psl mknn pulak . eyh aku xmkn byk la klau kt umh 0rg . kt umh aku ade lg byk mknn drpd k0rg . n m0st imp0rtantly aku msk sndri . x pn mak yg msk . lg sedap 0key . aku tgk slalu 0rg laen yg mkn lebey byk dr aku . yg kurus2 plak tuh . tp slalu sape yg kne ? aku ngn adik aku la . kte0rg je yg nmpk besar kn . kdng2 yg x bley tahan 2 siap tenung aku . tgk atas bwh . lbh2 lg klau time aku mkn . mmg la tgk x berkedip . siap ketawakn lg .
" wah pt0t kembang "
skrg ni klau ade kenduri 0r jamuan mmg seb0leh2 aku akan elak . yelah . nnt x ckup mknn 0rg . kesian . aku xmampu nk c0ver . klau ade pelawa mkn pn aku xkn mkn kecuali la klau lapar sgt .

kesah time prktikal pulak .. ade byk gler la . disebabkan bru lg kn mmg byk yg aku ingat . antaranya ade se0rg yg aku anggap sbg teman/sahabat nih . syg die . tp ntah la xkena time k0t . ble tgk fb t0rg yg aku anggap sahabat jgk (ni 0rg laen) kate nk g 1 tmpt ni siap ade byk tket msuk lg . aku dgn berguraunya resp0n la yg tmpt 2 dkt ngn tmpt aku . eyh cmne yerk . xingat la pulak . (xingat ayat aku tp ayat die aku ingat sgt) hoho0 bley pulak sahabat yg td kate .. (lbh kurang la)
" k0 xda dlm list la "
sejak drpd tuh aku xnk dh msuk cmpur . cnfirm la aku xde dlm list . nnt klau mnyibuk kng 0rg nympah pulak .

lg satu yg mkn dlm punye . ntah la aku mmg bengang sket . lbh senang bengang ngnn dak pmpn drpd bdk laki . dak laki ckp ape pn aku olngsung x amik kesah . dah terbiase k0t ngn adik aku . cm dah lali je telinga . aku ingat lg detik n ketika . smpai skrg aku ingat lg muka budak 2 . bapak selamber die . xde feeling lngsung . mmg berasap je telinga aku dgr . aku jga checkp0int expl0race . baek je la mmg niat aku nk bg best sket checkp0int aku . mmg dah drpd sk0la aku dh terbiase bt c.p yg mmg bleh buat 0rg sakit ati . yela . kate expl0race . nk senang baek duk dlm clas bg s0alan s0al selidik jew kn . settle . xyah nk pening2 kpale . k0rg ingat k0rg penat  . kte0rg yg handle k0rg x pnh pk kew . mslh2 ngn 0rg laen lg teruk tau x ? berbekas jew . sume same . simple . aku mmg kurang bleh bergaul dgn pmpn . mksudnye sini kurang paham sket la ngn prangai dak2 pmpn . eyh2 malalut lebey . smbung psl dak pmpn tuh . dlm hint aku letak la cr lilin . ble dh lme gr0up die berlegar2 tnpa tujuan . aku kesian la ble mse dh tamat aku ckp la lilin 2 aku . yelah katenye guru 2 lilin kn . nk tau ape die ckp ?
"kenapa ckgu x bakar je diri ckgu baru la kte0rg tau ckgu lah lilin tuh "
best kan ? terbaek . aku mmg xbley nk tegur dak nih . smpai skrg . sekali je k0t aku ckp ngn die .





sesungguhnya kte ni manusia biase . akan ade buat silap .
n lg satu . ingat klau k0 kutuk sese0rg mknenye k0 kutuk ciptaan Allah .
(nnt update lg klau ade yg aku ingat)

Saturday, September 10, 2011

bet0l2 tumbang ..

hoho0 tumbang juga aku akhirnya .. balek dr hantar adik aku 2 aku da rse semacam je . yela aku ni dah la mudah berjangkit demam . penad0l pulak xde .. bgun pg dah menggigil beb .. mmg tr0s cnfirm demam la . padahal ade interview k0t . urmm nk buat cmne  .. mmg dah melayang2 jew .. xleh nk bgun pn .. ok sket bkk fb ble pening balek smbung td0 . huhuu klau kuar umh mmg maap xb0leh la .. maka terlantar la aku sehari . s0rg2 .. cm biase mlm mmg kritikal la .. mak aih gler panas . tahan2 .. tp lena smpai pg .. pg ni supp0se teman azi g interview .. tp alamak ingatkn bgun 0k dah . tp mkin teruk la pulak siannye azi .. huhuu xpela ade adik die temankn .. TAPI !!!!!

hahahaa aku xsure la bet0l ke x . bet0l la k0t azi sndri yg btau nih . ye2 la aku duk risaukan die smpai ke x tmpt tuh .. ingat jln ke x .. agak2 aku die dh smpai aku msj la . alahai upenye die ckp die xpegi .. larh pulak .. katenye 0rg sne call ckp cancel sbb 0rg yg incharge xde . seb baek la l0m pegi . tp siyes la mmg lepak smpai ptg .. cm berpusing dunia nih . mlm da 0k sket la . tp cm biase la lepas dmm ape dpt ? BATUK larh ...  hoho0 .. smpai skrg nih .. mkin ter0k .. hurmm .. hadap je la .. dah dibagi sakit . syukur la . huhuuu h0pely es0k dah baek .. aminn ..

err .. cm dah xde m00d raye . aku rse sbb dah puas ber'm00d' raye mse bulan puasa . 
0rg kite ni mmg cm tu agaknye .. bru puasa dah ade lgu raye kt mne2 . rimas aku . nk lgu raye tggu raye la.
mse puasa xsabar nk raye . ble dh raye kejap je . padahal sebulan . puase d0k pk raye . apelarh ........

Wednesday, September 7, 2011

arini UTHM pulak ..... phew ~

disebabkan dkt je ngn umh .. (mcm mse dftr mtrik la) buat pe nk cpt2 . leceh2 sudah .. asalkn smpai .. g lmbt sket nnt 0rg dh x ramai . so0 xyah la nk berebut2 . eyh3 bukan aku yg dftr eyh .. aku dh grad ! hoho0 ni adik aku lew . bert0lak kul 2.30 k0t  .. xsure la pulak smlm .. penangan nasi dagang jd lupa sume . hihii otw 2 dah rse nk demam dah .. yela aku ni dah la mudah berjangkit demam ngn 0rg .. adik aku ni ha demam . batuk bersin merata2 dah dgn aku2 la tersedut virus2 sume . phew ~

dlm kete
kalau x silap aku smpai kt UTHM kampus induk 2 dlm kul 4 k0t .. buat cm pr0 je la tebal muka g tmpt pendaftaran . susah ape . fasi ramai . g ar tnye je kn . xkn nk duk tercegat je bt0l x . dah budak 2 msuk dlm dewan settle sndri daftar die (aku pn cm 2 jgk dlu) aku tggu kt luar la .. time 2 dah x rmai sgt 0rg .. die 2 pn dah  agak lmbt la . lepas die ade la dlm 15-20 0rg k0t . dak2 yg uruskn pndftaran pn da start kemas kerusi .. (aku dah tua bley la pggl bdk) adeh budak ni x kuar2 lg .. buat ape je la die dlm tuh .. b0ring2 .. xjumpa saiz baju ke ape . sementara tggu die tuh sempat la aku cuci mata . adeh rmai nye la ensem2 . xmcm bdk2 bru nk dftr . bdk skrg ni cpt matured mukanye . seb baek ade d0rg . xde la aku b0san sgt tggu adik aku tuh . huh !

kat sini la aku tggu 'budak' tu smbil cuci mata tgk budak2 laen . haha
tggu punye tggu mak n abah p0wn tetibe j0in .. 0k la . xde la aku tggu s0rg2 . tk0t ke laen jadinye nnt .. haha msj budak tu x reply2 . huhuu rupenye nga settle kad matrik . mak aih siap 0n d sp0t . biar bet0l ???? (cam jakun sket la) bgus jgk la xdela tggu lme2 cm aku dlu . hoho0 dah la dgn rmbut baru yg agak huduh tu . yela kate nk gunting kt sal00n .. katenye la .. tp nk bt cmne selera branded tuh x dpt dikawal .. sume brg nk beli mahal2 kn .. last2 gunting rmbut pn xmampu .. so0 kne la buat cm biase . ah redha je la cm xbiase .. huduh2 pn pmpn keliling pinggang . busuk2 pn ade 0rg nk . hahaa mst terkejut kn tgk rmbut bru die . hahaaa seri0usly sbnrnye back 2 n0rmal . rmbut die dah sememangnye mcm 2 dlu .. start matrik je kunun nk serabai . aku nk tgk kt u nih bpe panjang die bley tahan .


gmbr kad matrik die huduh setaraf gmbr kad matrik aku . yeah !

0keh settle dftar  . then pegi tmpt k0lej pulak .. KOLEJ PERWIRA . perlu sgt ke kau kt situ . pt0t pilih yg ade rupe perwira jew . hahaa tmpt dah mcm bgunn kedai . dah mcm aku kt arked pulak . urmm cm mse dftr td main redah je la . aku teman la die . bg 'SUPPORT' . nnt kate aku xheran kt die pulak. eyh dlu sume aku bt sendiri tau ??? ble cr tmpt dftr k0lej o0hh kt blkg ade la rupa k0lej . dpn je cm umh kedai . aku dah agak die mst dpt yg lebih2 memandangkn die pn dah saki baki bdk yg dftr . redha je la . mmg bet0l . last2 kau dpt bilik kt umh kedai tuh .. tp bgus jgk . nmpk relax sket . hahaa (kununnye) tp yg haru tuh katil 2tngkat . cane tuh ? seb baek smpai bilik tuh l0m ade 0rg laen lg . mmg nasib kau la amik yg bawah . hahaa ntah smpai ble bley tahan tuh . 

ni la katilnye . tepi tngkap weyh .. haha xsggup aku !
dlm kul 6 lbh kte0rg tgglkn die la  . pndai2 la kau nk idup budak . tp kte0rg xter0s balek la . pegi jenguk pakcik kt benut . die xbalek raya tahun nih . so0 dah alang2 dkt (dkt ke?) pegi la sggh skali . mujur la ade 0rg nk bawak kn . thanks yg membawak . huhuu rasenye lme xjmpe die . tahun dpn la k0t dpt jmpe lg xpn raya aidiladha nnt . insyaAllah .. dlm kul 9 bru bert0lak blek . smpai dlm kul 11 . aku dah ntah kemane kpalenye .. dah la demam . hoho0 .. smpai tgk penad0l dah xde (bru ingat dak 2 dah bwk sume) so0 terpakse la tahan .. huhuuu ..

nyte uo0llss .. da xbley tahan nih .. huhuu
sm0ga kau sukses disana budak !












Tuesday, September 6, 2011

duit raya .. o0h duit raya ku ..

hurmm .. duit raya tahun ni xbpe banyak la .. sket jew . bila dikira2 balek adelah dlm seratus lebih .. (seratus  lebih je xdela smpai beratus2) TAPI !!! utk saat ini hanya tggl rm30 je . sedey .......... ape yg aku dpt ? ape hasilnya ? so0 far buat jln je duit tuh .. nk mntk kt mak pn mak l0m ade duit lg skrg nih .. so0 sume mkn blanje kne la tggung sndri .. sabtu lepak mkn steamb0t . smlm lepak KL . arini kuar mlake pn sume tanggung sndri .. gler baek bt0l aku .. stakat ni yg nmpk kt mata cuma ep0p, bku utk insak n bangle jew .. huhuuu selain tu TAKDE .......... eh3 ade lg  . bt0l pepsi . hoho0 . dah 7 hari aku x minum pepsi .. terase   kekurangan .. haha ade la 3,4 0rg lg l0m bg duit raya .

antara sampul duit raya tahun nih .. hoho0


xpela mungkin sume 2 rezeki tahun nih .. syukur alhamdulillah la still dapat lg kn .. even dah grad dah pn .. myb tahun ni last k0wt dpt duit raya .. hoho0 . macih sume ~

Jalan 14/4, 46100 PJ

akan ku ingat jalan ni smpai bile2 .. ahaha kenangan manis antara aku n azi seyh ... tp best jgk la walaupun pening hampir nk mabuk .. sbb panas tgh hari kn . jalan ape yg kec0h sgt tuh ? kat situ la azi interview arini . xpenah lg aku ade pengalaman men redah yg sehebat nih .. siyes .. REDAH jew . "signb0ard kan ade" . smpai PJ tu dah dkt kul 9 .. nk mencari alamat yg tertera 2 dh hmpir sejam .. yg x menahan ble dah jmpe jln yg dicari (dah jmpe tmpt pn) bleh pulak la dkt sejam jgk la nk jmpe parking .. phew~ jln tu pn agak kebetulan je jumpa . itupn slps hampir putus asa .. slalu mmg mcm 2 la . ble dah x endah dah pasrah la bley muncul dpn mata kn . siyes time 2 kte0rg dh nekad dah klau xde jmpe jgk dlm beberapa minit lg mmg kte0rg ke tmpt laen je la . dan2 je tgk kiri cantek je kt signb0ard tuh "JALAN 14/4, 46100" fuhhh ! meliau la cr p0sk0d 46100 .. xabes2 jmpe 46050 ngn 46200. kusut2 . cane la bleh 46100 tu bleh ilang . tp xpela . seb baek la dh jmpe . mse yg cr parking 2 lg la ... aduhai .. mmg cm nk nanges la rsenye . last2 thanks kak helen (0rg yg kt agensi tuh) bgtau suh park kt Jaya33 . bgunn dpn tmpt nk interview tuh .. sejam bpe inggit ntah ... mhl k0t .. dah la ade kesilapan teknikal .. xpe2 . mujur settle .. interview 2 kejap je klau nk dibandingkn mse yg kami harungi kt ke situ .. papepn . interview sudah . dah lega . mntk2 la azi dpt .. amin ........


settle interview dlm kul 12.30 k0t .. hihiii ape lg cr la jln kuar n berniat murni nk park kete kt stesen lrt pastu jln nek lrt jew . pastu cm biase la mslh parking .. adeh .. ssh la bndr nih .. ! yg x bley tahan 2 nk cr jln kuar dr Petaling jew . xjumpa2 ................ ! ad0i lah . tp cm biase la ble dh pasrah cantek je kete 2 meluncur ke jln kuar .. hahaa tetibe kami dh kt jln luar . terer bet0l nih . 0kay menuju ke mid valley . xda parking n dgn jln yg mengelirukan maka blah je la dr situ .. huhuu sudahnye end up kt KLsentral . xpela park situ je la . smpai ke tingkat 5 kau bru la ade k0s0ng .. huhuuu dekat ngn lif lg . mmg best ...... cun ! ble tgk sejam 4inggit . hoho0 xbley jln jauh2 la .. yg termampu l0w yat je la . ape yg aku cr xde maka azi je la yg beli speaker . nk beli shawl kt times square tp azi xnk la pulak .. urmm xpela . len kali jew . sbb kt situ dh biase beli kn cm senang nk cr . kt KLsentral dah la mhl xdela lawa sgt pn .. hihiii yg biase pegi makcik 2 bleh pulak la tutup gerai die . adeh . mmg xde rezeki la . tp at least terubat rindu nk nek 'menatang menjalar' hahahaa yg paling penting dpt berjln2 ngn azi . xpnh lg berjalan kt KL ngn azi . ngeh3 .

kami nek m0n0rail .. ngeh3



pedih hati xdpt ke times square .. tp xpe la dpt tgk dr jauh  jew .. huhuu rushing la nk balek KLsentral . nk kejar bayar parking .. seb baek la kira 3 jam je . tu pn rm12 k0wt .. phew ~~ jln dlm 2 jap cam nk cari shawl tp urmm xde yg berkenan . beli bangle jew .. satu utk aku n satu utk azi .. yeah ! chumel2 ! gmbr tu pn x  amik .. ala dah xpandai nk bergambar2 la skrg ... MALU !!! ade sekeping je gmbr tu . xde gmbr laen la . huhuu mmg la trase cm rugi . tp xpe simpan mem0ri kt kpale jew . hihii seb baek perjalanan keluar dr KL lebih SENANG drpd PJ . hoho0 . syukurlah .. selamat smpai r&r seremban . lepak jap mkn2 ilangkn ngnt0k . then smbung perjalanan smpai umh pn dlm maghrib la . sblm kul 8 k0t .. xsure lak time tuh sbb smpai umh dah mamai2 . bkk jap then mak abah balek bwk sate . hihiiiii mlantak sate dgn fikiran yg melayang .. lepas 2 da xbley tahan . td0 ah ape lg !!! kenangan manis sehari bersama azie . hahaaa !

tp ade cter yg xbpe sedap otw nk balek n knape aku bley p0st pg2 buta nih . (cam x biase lak an ? hoho0)

Sunday, September 4, 2011

5 Syawal : steamb0t !!

sme mcm 3 syawal . kul 10 akhirnye jd kul 11 .. huhuu . plan arini nk berjalan . tp azi xbley kuar umh pulak . so0 ikut je la sesape yg nk beraya . rse cm dh nk tggl selendang tetibe udin call . seb baek . haa kau smpai p0wn . maka berangkat la ke umh kak win utk kedua kali nya .. hoho0 . lepak jap umh die sblm g umh fiza . l0m g lg umh die hari tuh .. mse kt umh fiza tetibe decide nk g umh abg shah . die pn dah ajak . lgpn ade fiza xdela aku malu sgt kn .. so0 lepas udin nk g kami pn pegi la .. ssh ben0r die 2 nk ik0t . hoho0 .. senang je nk cr umh abg shah .. akhirnye smpai jgk .. lme dah nk pegi situ tp xsmpai2 .. bet0l la raye tahun ni byk pegi ke umh yg xpenah lg pegi . lepas umh abg shah aku mmg dah xde hati nk braye .. bajet nk kar0k la kn .. tp cm lapar . 0k cr mkn dlu la .udin ajak mkn steamb0t . layan je la .. 

sementara tggu kete 1 lg smpai mrayap cr ep0p dlu .. huhuu x sangka dpt jmpe fizan kt kedai buku tuh .. keje upenye dak nih .. bagus2 . lepas dpt buku sume maka masuklah ke shabu2 . hurmm .. xpenah try lg . so0 layan je la . mana tahu mngkin jd fav0rite . aku mmg cmni .. jgn kasi aku mkn smthing yg baru klau berkenan kat hati mmg lepas 2 xjemu la aku mkn . ape nk 0rder nih .. kasi la yg pakar .. aku amik ape tah .. cam nasi ayam la pulak . xpe . asalkn mkn abes bru x membazir (amalan syaitan tuh hoho0) byk 0rder .. 0rgnye 8 je pn .. aku tgk cm aku s0rg je yg m0ntel tp selera yg kurus2 ni jgn dibuat main2 . mak aih byk k0t d0rg mlantak .. ter0k2 . jgn smpai jd cm aku sudah la ye nnt .. mkn punye mkn ble tgk bil haa amik kau .. seratus lebih . MAMPU ??!! seb baek berduit . hahaa cm biase . aku yg kedekut ni mmg akan byr ape yg berkenaan jew . jahat x ? hahaa t0ng2 la . sape nk byr byk cm tuh .. xpela . ble lg dpt cuba kn . sume 0k cuma bg aku x pedas je la .


itulah yg aku mkn . eheh !


lepas mkn g antar kak win ke umh sedara die . cm biase la . mmg x sah klau x sesat . tp adat la pegi tempat yg x penah pegi lg kn . bru la luas pemandangan . hahaa bajet nk kejap je la sbb syg sy azi dah tggu sbb kununnye kami ade plan laen . tp kau .. xpasal2 smpai terlajak dkt kul 7 bru blah dr situ .. (yeke ?? xbpe sure la) sian azi . tp seb baek jln x jem . cepat jgk la smpai taman azi . mujur la die da blek umh at0k die dlu . n mujur jgk die penyabar . klau kne aku xtau la ape jd . hahaa smpai tmn azi die l0m smpai lg so0 kami (aku, udin, mamat) usha umh yg sepatutnye kami tuju mlm tuh . hurmm cam ade 0rg .. tp x brani la pulak nk tnye . so0 lalu je . ble azi dah smpai bru lah aku ngn die g usha umh tuh .. hurmm .. ketuk punye ketuk ade 0rg ke   x .. seb baek dan2 nk blah je pintu bukak . biasela cm tuh ..  adeh plan mlm dah cancel . 0rgnye xde . cmne nih .. hurmm .. balek je la . myb mak aku pn dh mngamuk aku ni bkn jenis nk rep0rt update l0kasi2 aku .. pkai redah je . tau2 dah smpai umh . hahaa. s0ry mak kalau marah .

lepas ni aku akan sentiase update kt mne aku berada . ngeh3 .. (tak biase la)

Thursday, September 1, 2011

3 Syawal : Geng Beraya yang SANGAT BEST !!!


jadual 3 syawal yang agak padat .. suke3 !!! jumpa kwn2 yg aku sayang . mane x suka . setahun sekali je dpt jumpa .. sayangnye dayana xbalek pulak tahun nih .. adeh sedeh2 . oho0 .. best gler tahun ni xde 0rg tertentu . so0 sume berjalan dgn lancar . xdelah pape mul0t bising bajet bagus sndri xbley kalah dgn 0rg laen . geng tahun ni ble kumpul sume 0n je .. bgus2 .. walaupun xramai tp kualiti lebih penting drpd kuantiti .. (termasuklah kuantiti kenderaan) mentang2 la hmpir sume dah abes blajar/keje . masing2 kete sndri .. huhuuu (aku xde . tp azi ade) dah la berk0nv0i ramai2 .. seb baek t0wards the end tuh dah k0ngsi2 kete .. ala buat ape byk2 .. mkn ruang k0t . lagipun asap kete mencemarkn udara then buat lebih sesak jln je kn . hihiii serius dapat c0ver byk gler umh tahun ni .. lepak2 ..

tahun ni dapat beraya kt umh2 yang dah lama n xpenah pegi . so0 untungnya dapat tau la ktne umh kwn2 kte kn .. ade pape nnt senang .. klau selalu asik pegi kt umh2 yg biase je .. ble dah dpt c0ver umh2 yg biase kira dah settle .. x best la mcm 2 kn .. huhuu baek g sume umh selagi larat .. bru la best .. bkn selalu . setahun sekali jew . mcm biase la kn .. klau kita nk 0rg punctual pastikan buat date tuh sejam awal yer .. hahaa tp xpe azi ku sayang .. sy paham awk ade tetamu di rumah .. lgpn ade 0rg yg lebih lmbt dr kte kn3 ?? hihihiii (sbb 0rg tuh dah dtg sejam awal tgk xde 0rg lg dats 0rg 2 blah . huhu) tp kenangan bet0l la .. lepas ni pastikn kte lebih alert ye syg .. kalau nk tau .. (kalau nk la) otw kami ke umh mariah ade cter menarik utk di citer ..  hoho0 .. kne tahan p0lis beb .. xdela tahan smpai ke balai .. pakcik p0lis suh ke tepi jew .. mse mula2 nmpk 2 x berderau pulak kn .. hoho0 .. tau kalut .. alahai bru 2 je lupa .. sblm ni alert je manjang .. mmg la slalu time bt salah la 0rg nmpk .. tp xpela pakcik p0lis .. seb baek xde pape yg serius .. papepn slamat hari raye .. MAAF ZAHIR ! hihiii thanks la sbb berk0rban raya semata2 utk keselamatan negara .


acit . ujang . hakim . hazwan . udin . mamat . nafis
mariah . aku . azi . ain


tmpt berkumpul tahun ni umah kuning menyerlah tepi jalan . umh sape ? umh udin la . lme k0t lepak situ . kami lmbt sket sbb kne lalu jln dlm . tk0t jln biase bz gler sbb MB buat 0pen h0use . so0 meredah la jln dlm .. xkesah asalkn selamat sampai . huhuu yg penting berbal0i meredah .. dpt biskut peberet kt umh udin (maap xtau nama ) walaupun cm nk tersedak .. (ade sbbnye . hahahaa) mse smpai 2 aku pelik jgk cm ade muka2 yg x dikenali . ingatkn l0ng l0st friend ke ape .. rupanya mutual friend kengkawan .. huhuu . lepas lepak umh udin yg agak bet0l2 lepak 2 kami menuju ke umh hakim . bapak sedap mee h00n pedas yeah !! then g umh hazwan . xpenah lg g umh die . dpt jmpe mak die .. sian mak die sakit .. xpe makcik . Allah sedang menguji . sem0ga makcik dpt harungi hari2 mendatang dgn penuh kesabaran . ramai 0rg yg syg makcik . happy selalu yew .. 

lepas 2 g umh azi yg baru .. hihiii xdela  . umh at0k die la sbb azi beraya kt sne . dpt tgk dapur baru at0k die . siyes cun . 0keh pastu g umh mamat pulak .. walaupun kucing die c0mel gler2 aku  xkn bela la kucing cm tuh .. ntah la aku lebey prefer kucing biase k0t sbb LEBIH senang nk jaga .. lepas lepak umh mamat minum air laici ngn blasah c0kelat cadburry n badam tiramisu yg sgt sedap tuh bergerak la kami ke umh nafis .. hanya KAGUM yg dpt aku ungkapkn . maaf la aku x biase g umh2 cm tuh .. huhuu segan sgt .. lepas umh nafis kami g umh syafiq pulak .. lepak tgk cter percy tuh .. cm dah xnk bergerak dah semuanya .. huhuu . tp last2 ade jgk yg bangun .. seb baek ! maap la kt umh aku xde astr0 . so0 xdpt c0ntinue cter tuh .. seb baek x rmai sgt .. muat la umh aku yg x sebrape nih .. huhuu . tp dpt cempedak maa .. cuma xsempat nk g0reng je la .. klau x mst lg sy0k !!!! huhuu 

the gurlz .. b0ys xda .

ble nk ke umh ujang pulak klakar la . cntek je udin bel0k ke kanan kn padahal lg senang klau bel0k kiri . huhuu kesian x smpai2 tp maap la aku xde nmb0r k0rg time tuh .. huhuu bertandang ke umh baru ujang .. kenangan2 .. nmpk sk0la rendah yg dah lme aku tggl . adeh rindu ! ble jam hampir ke jam 7 kami mintak diri . kne g bukit jam bli kfc utk 0rg2 d rumah .. member2 yg laen g umh ain dlu . mak aih kfc wa ckp sma lu .. bapak ramai .. urmm .. berzaman jgk la tggu .. seb baek kne bli byk . klau x mmg xberbal0i .. n seb baek ade azi n mariah . klau ikutkn iman aku s0rg xdenye aku nk tggu lme2 . hahaa dah sudahnye ble nk byr bru aku terpikir . ade duit ke aku nih .. dah abes k0rek duit2 raye dpn 0rg .. hahaa . seb baek ckup . dah puas lepak kt kfc maka menuju la kami ke umh ain . lalu jln yg x pnh lg aku lalu .. seb baek sukses .. hoho0 ngeri jgk jln tuh .. maklum lah mlm jumaat . fikiran melayang ke  'lain' hahaha . lepak jap kt umh ain . then plan nk g antar mariah je . last2 sume ikut braye pulak . huhuu smpai umh mariah sume dah lepak . semp0t la dr pg k0t .. so0 pastu decide balek umh la .. sape nk j0in smbung es0k . tp aku pn mmg dah lepak gler k0t ..

ser0n0k berjln2 . penat pn xpe .. selamat hari raye .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...