Thursday, February 16, 2012

vice versa

aku tak sure la aku ni kasar atau sebaliknya . knape eh kalau masuk clas je aku jadi bukan diri aku yang dan sebenarnya .. ade budak sampai cakap aku macam gangster . tapi bila keluar kelas je berdepan dengan orang ramai automatik aku jadi minie mouse  lembut (lembut ke?) . asik kena pijak je . macam orang yang xtau buat pape . okay secara naluri semua orang akan tau kan boleh perasan kot samada orang percaya atau tak dengan kita . hurmm ... arini banyak sangat benda yang buat aku terfikir . aku ni sebenarnya sesuai ke tak bekerja dengan orang ? berdepan dengan orang ? berkomunikasi dengan orang ? baeklah jujur aku memang suka buat keja sendiri . sebab tak terikat dengan sape2 . basi dah kot klau dengar buat keja sama2 ringan sikit . oh tidak sama sekali . pengalaman sejak sekolah buat aku lebih berhati2 . bukan aku tamak tapi aku sanggup buat pape sendiri kalau partner aku memang jenis xde hati nak buat pape . cuma satu je la . xyah la nak simpan suma credit kat kau sorang ! ingat lah orang laen jugak ! manusia kan .. laen2 perangai . okay aku bukan baek sangat tapi memang wujud orang yang perangai kurang senonoh daripada aku !!! 

ape tujuan aku buat post nih ? lepas geram ..... ! aku xde tempat nak mengadu  . xda husband (merepek!) pakwe ? ohh no0 .. xde . mak abah ? hurmm tak sampai hati nak mengadu .. kawan2 ? aku tau dorang boring kalau aku mengadu pape . dorang pun bukan takde masalah . aku mengaku aku dah semakin jauh ! ape punya manusia aku nih . langsung tak reti bersyukur ! mungkin sebab tu lah hati aku ni asik tak aman tenteram je . stress macam menguruskan masalah dunia . masalah diri sendiri yang lebih berat aku amik ringan je . tau2 dah tersesat jauh ... 

Ya Allah mudahkan lah segala urusan ..... amin .


.:. aku rindu rumah ! family ! kucing2 ! kawan2 tersayang ! rindu kehidupan aku !!!!







2 comments:

aziati said...

sabo je la ek...biasa la..alam pekerjaan..aku pun sama ni..macam tersisih je..huhu.

neena's blog said...

yeah babeh .. aku ni kn mls nk lawan2 ... hurmm . ntah la . mungkin aku tak cukup kuat .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...